Υγεία

Αντίστροφη μέτρηση για τα self-tests: Πώς θα κάνουμε το τεστ & τι γίνεται εάν βγει θετικό

02.04.2021 | 19:52

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Τα self-tests μπαίνουν στη ζωή μας ως ένα ακόμα όπλο στη μάχη τελική μάχη με τον κορωνοϊό. Την Τετάρτη εκατομμύρια self-tests θα βρίσκονται στα φαρμακεία και παράλληλα θα βγει στον «αέρα» η ιστοσελίδα self-testing.gov.gr. Προτεραιότητα; Εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι.

Οι μαθητές πριν πάνε στο σχολείο υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ . Όσοι είναι αρνητικοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το αποτέλεσμα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα με την υπογραφή του γονέα, και όσοι είναι θετικοί θα πρέπει να υποβάλλονται σε νέο τεστ σε δημόσια δομή.

Πώς θα κάνουμε το τεστ

Η διαδικασία είναι τόσο απλή, που ο καθένας μπορεί να την ακολουθήσει στο σπίτι.
Νέος, μεγαλύτερος, μια μαμά στο παιδί της.

Η «μπατονέτα» μπαίνει στη μύτη περίπου στα 4 εκατοστά. Περιστρέφουμε για 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε και στο άλλο ρουθούνι.

Αν εμφανιστούν δύο κόκκινες γραμμές στα γράμματα C T το τεστ είναι θετικό. Αν είναι εμφανιστεί κόκκινη γραμμή μόνο στο γράμμα C τότε το τεστ είναι αρνητικό. Αν εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή μόνο στο γράμμα Τ σημαίνει ότι το τεστ δεν έχει γίνει σωστά.

Θετικό δείγμα: Τι κάνουμε στο σπίτι

Τι πρέπει να κάνουμε όμως εάν το τεστ στο σπίτι βγει θετικό; Αρχικά απομόνωση σε ένα λειτουργικό δωμάτιο. Επίσης, πετάμε τα τρόφιμα των δυο τελευταίων ημερών, ενώ δε χρησιμοποιούμε κοινόχρηστους χώρους, όπως για παράδειγμα κουζίνα.

Ακόμη, μεταφέρουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα εκτός κοινόχρηστου μπάνιου, ενώ συστήνεται αυστηρή χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλους τους χώρους και ανοιχτά παράθυρα σε όλο το σπίτι.

Το τεστ είναι υποχρεωτικό για εργαζόμενους σε ακτοπλοΐα, ναυτιλία, λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, μεταποίηση και δικαστήρια, ενώ προτεραιότητα θα έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/04/2021

Υγεία