Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας: Κεφαλογιάννη – Κουρουμπλής στο MEGA

01.04.2021 | 10:11 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για τη διαχείριση της πανδημίας και το νέο εργαλείο ελέγχου που εισήγαγε η κυβέρνηση, τα self tests.

Σύμφωνα με την κυρία Κεφαλογιάννη, η κυβέρνηση προχωράει σε προσαρμογές στα μέτρα ώστε να υπάρξουν αφενός καλύτερα αποτελέσματα στο υγειονομικό επίπεδο και αφετέρου να ανοίξει η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

«Πάμε σε καινούριο μίγμα μέτρων», τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επιτρέπουν ένα σταδιακό άνοιγμα. Δύο εξ αυτών είναι ο εμβολιασμός και τα self tests.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας η αξιωματική αντιπολίτευση στήριξε την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, ωστόσο την κατηγόρησε για το ότι όταν έπρεπε να χειριστεί την καθημερινότητα του πολίτη άρχισε ο εφησυχασμός.

«Ενοχοποιήθηκαν τομείς της οικονομίας που δεν είχαν ευθύνη για τη μεταδοτικότητα», σχολίασε.

Υποστήριξε το άνοιγμα της αγοράς και κατέληξε λέγοντας πως «εάν η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική δίνοντας βάρος στην ιχνηλάτηση των στοιχείων του ιού, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/04/2021