Ελλάδα

Κρήτη: Δεν τα κατάφερε ο 8χρονος που διεκομίσθη με Super Puma από Κάρπαθο – Συναγερμός στο ΠαΓΝΗ για τη διασπορά του κορωνοϊού

31.03.2021 | 06:36 Eνσωμάτωση

Την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου άφησε ένα 8χρονο αγοράκι λίγες ώρες μετά τη αεροδιακομιδή του από Κάρπαθο.

Η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε σοβαρή και καθώς δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τους εκεί γιατρούς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου. Έτσι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο 8χρονος διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών το μικρό αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης.

Κρήτη: Συναγερμός για «έκρηξη» κρουσμάτων στο ΠαΓΝΗ – Θετικοί 15 γιατροί, νοσηλεύτριες και ασθενείς σε ένα 24ωρο

Μεγάλη είναι η ανησυχία στην Κρήτη μετά και τη διασπορά του κορωνοϊού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί εντός του νοσοκομείου ξεπερνούν τα 15 σε τέσσερις σημαντικές κλινικές του νοσοκομείου μεταξύ των οποίων και η ογκολογική.

Πρόκειται για ασθενείς, συνοδούς ασθενών, αλλά και γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι μάλιστα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Πρόκειται για δύο γιατρούς της νευρολογικής κλινικής ειδικευόμενους, και τρεις γιατρούς στην παθολογική. Όλοι τους εμφανίζουν είτε ήπια συμπτώματα ή καθόλου, και είναι εντελώς ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου, η διασπορά του ιού στο νοσοκομείο οφείλεται στους συνοδούς των ασθενών.

Μυτιλήνη: Ζημιά 200.000 ευρώ από μετανάστες που έκαναν κατάληψη σε ιδιόκτητο χώρο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Χαράλαμπος Αχλάτης, κάτοικος Μυτιλήνης, ο οποίος αναφέρει ότι έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά από μετανάστες που μπήκαν σε οικόπεδό του.

«Είχα κτιριακή εγκατάσταση και είχα αθλητικό κέντρο που νοίκιαζα στην περιφέρεια. Ήταν ένα γήπεδο 5 x 5. Είχε μείνει το κτίριο ξενοίκιαστο. Ήρθε μια κυρία από ΜΚΟ να το νοικιάσει για να το χρησιμοποιήσει ως αποθήκη. Μετά η κυρία έφυγε στην Αμερική γιατί αρρώστησε ο πατέρας της. Όταν γύρισε το συμφωνητικό είχε λήξει, και δεν το ανανεώσαμε. Την 3η-4η μέρα που είχε έρθει, έγιναν επεισόδια, συνεννοήθηκε η κυρία με την αστυνομία και τους έφεραν εδώ. Ξύπνησα και βρήκα 148 σκηνές μέσα στο οικόπεδο. Έμειναν μέσα 4 μήνες, με το περιπολικό έξω από το σπίτι μου», είπε ο κ. Αχλάτης.

«Τα έχουν σπάσει όλα, μέχρι τους σωλήνες από το καλοριφέρ τους ξήλωσαν για να τους πουλήσουν», πρόσθεσε ο ίδιος με απόγνωση.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 31/03/2021