Πολιτισμός

«Σιωπηλός Δρόμος»: Οι πρωταγωνιστές της σειράς μιλούν αποκλειστικά στο «Πάμε Δανάη!»

30.03.2021 | 10:57

Ο «Σιωπηλός δρόμος» έρχεται στο MEGA την Κυριακή 4 Απριλίου και το κοινό αναμένει με μεγάλη αγωνία να παρακολουθήσει αυτή την ιδιαίτερη ιστορία. 

Οι πρωταγωνιστές της σειράς μίλησαν στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και αποκάλυψαν στοιχεία για τον ρόλο τους αλλά και μυστικά του σεναρίου που δεν γνωρίζαμε.

Ο Χρήστος Λούλης, που ενσαρκώνει τον Βασίλη Τότση, ανέφερε: «Ο ‘Σιωπηλός δρόμος’ είναι βασισμένο σε ένα παραμύθι όπου ένας αυλητής αφού έχει προσφέρει μια υπηρεσία στην πόλη και δεν πληρώθηκε, σαγηνεύει τα παιδιά με μουσική και τα παίρνει από την πόλη. Ο δρόμος από όπου χάθηκαν τα παιδιά απαγορεύτηκε να ακούγεται μουσική, για αυτό ονομάστηκε διωπηλός δρόμος. Ο ρόλος μου είναι ένας θετός γονιός ενός κοριτσιού το οποίο απάγεται. Η απαγωγή των παιδιών φέρνει στην επιφάνεια διάφορα πράγματα κρυμμένα στην μικρή κοινότητα. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι πώς είναι να σου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο το να σου έχουν απαγάγει το παιδί. Γιατί ξέρεις ότι κάπου είναι αλλά μπορεί και να μην είναι. Υπάρχει μια μεγάλη αβεβαιότητα. Το μόνο που έχεις να πιαστείς είναι η φωνή του απαγωγέα που σου λέει ‘καλά είναι τα παιδιά’΄».

Η Μυρτώ Αλικάκη από την μεριά της, εξηγεί: «Η ιστορία ξεκινάει όταν γίνεται η απαγωγή ενός σχολικού λεωφορείου στο οποίο επιβαίνουν εννέα μαθητές δημοτικού ενός ιδιωτικού σχολείου. Παρακολουθούμε τις οικογένειες των παιδιών, τις έρευνες της αστυνομίας και τους απαγωγείς. Εγώ είμαι η διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου. Διακυβεύονται πάρα πολλά όταν γίνεται η απαγωγή».,

Η ηθοποιός καθώς είναι και μητέρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη με ένα τέτοιο σοκαριστικό θέμα. «Καμιά φορά σκέφτομαι ότι κανείς γίνεται γονιός γιατί έχει άγνοια κινδύνου. Εγώ είμαι τέτοια περίπτωση, δεν είμαι φοβική αλλά όποτε γίνει κάτι ή όποτε σκεφτώ κάτι τέτοιο με πιάνει ρίγος στη σπονδυλική μου στήλη. Και ενώ λογίζω τον εαυτό μου ως ένα δυνατό άνθρωπο, με κάτι τέτοιο δεν ξέρω πώς θα την πάλευα» ανέφερε η Μυρτώ Αλικάκη.

Τον αστυνόμο Νάσο Οικονομίδη ενσαρκώνει ο Δημήτρης Λάλος. «Το πρώτο πράγμα που μου τράβηξε την προσοχή όταν διάβασα το σενάριο ήταν αυτή η βασική δομή, που έχει να κάνει με την απαγωγή των παιδιών. Εγώ κάνω τον αστυνομικό που προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα αυτό. Έκανα έρευνα για τον ρόλο, μίλησα με ανθρώπους της ασφάλειας και ανθρώπους που εργάζονται στο έγκλημα κατά της ζωής, που υπάγεται η απαγωγή. Είναι πολύ δύσκολοι αυτοί οι χειρισμοί» τόνισε ο ηθοποιός.

Τον πατέρα ενός παιδιού παίζει ο Αστέριος Πελτέκης, ο οποίος έρχεται από το εξωτερικό για να βοηθήσει στην υπόθεση αλλά όπως άφησε να εννοηθεί ο ηθοποιός, ο ρόλος του κρύβει μυστικά…

 

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 30/03/2021

Πολιτισμός