Κόσμος

Τζιχαντιστική επίθεση με δεκάδες νεκρούς στη Μοζαμβίκη – Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα από τη χούντα στη Μιανμάρ

29.03.2021 | 13:45

Στην Μοζαμβίκη τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην πόλη Πάλμα στα βόρεια της χώρας, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους προκειμένου να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της χώρας. Την ίδια ώρα, δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στην Μιανμάρ. Το περασμένο Σάββατο περισσότεροι από 110 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα δεκατριάχρονο παιδί από τα πυρά του στρατού της χούντας.

Η Πάλμα στα βόρεια της Μοζαμβίκης βρέθηκε στο στόχαστρο της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν ομάδες ενόπλων περικύκλωσαν την πόλη στα Βόρεια της Αφρικανικής χώρας και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

Η ένοπλη ομάδα τρομοκρατών σύμφωνα με τις τοπικές αρχές είχε ως στόχο να καταλάβει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή.

Τουλάχιστον 1000 εργαζόμενοι της Total, κυρίως Γάλλοι πολίτες, έχουν εκκενώσει τις εστίες τους και μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο με πλοία.

Μιανμάρ: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα από τη χούντα

Η Μιανμάρ πνίγεται στο αίμα από τα πυρά του στρατού της χούντας που έχει καταλάβει την εξουσία από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το περασμένο διήμερο περισσότεροι από 110 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με τον στρατό να ανοίγει πυρ κατά αμάχων ακόμη και σε κηδείες. Ανάμεσα στους νεκρούς και ένα δεκατριάχρονο κορίτσι.

Οι μάχες με τις δυνάμεις των πραξικοπηματιών έχουν πλέον γενικευτεί σε ολόκληρη την χώρα με την διεθνή πίεση να αυξάνεται και τις σκηνές με νεκρούς αμάχους να προκαλούν τη διεθνή κατακραυγή.

Από την αρχή του νέου πραξικοπήματος στην ασιατική χώρα, την 1η Φεβρουαρίου σύμφωνα με την UNICEF περισσότερα από 35 παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους από τις επιθέσεις και τα πυρά του στρατού.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/03/2021

Κόσμος