Καιρός

Mε καλές θερμοκρασίες και νεφώσεις η Τρίτη

29.03.2021 | 13:47

Γενικά καλός καιρός αναμένεται ο καιρός αύριο Τρίτη, με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις.

Αυτή η συννεφιά κατά διαστήματα θα είναι αυξημένη. Έτσι προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα περιμένουμε κατά διαστήματα τοπικές και σύντομες βροχές στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, αλλά και στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Από το απόγευμα τα λίγα αυτά φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα, στην Κρήτη και το Καστελόριζο, ωστόσο μέσα στη νύχτα, θα χιονίσει λίγο τοπικά σε ορεινές περιοχές στη στερεά Ελλάδα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή πτώση, και θα κυμανθεί κοντά στους 16-18 στα ηπειρωτικά, τοπικά και 19 στη δυτική Ελλάδα. Ενώ στο Αιγαίο, από 13 στα βόρεια μέχρι 16-18 νοτιότερα.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 3-5 και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 5-7 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο μέχρι και 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρη συννεφιά στο πρώτο μισό της ημέρας και κυρίως το πρωί με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού το μεσημέρι και περισσότερο ήλιο στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 8-17 με βόρειο άνεμο 5-6 και το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις, που ίσως δώσουν ένα ψιλόβροχο μέσα στην πόλη. Οι βροχές αναμένονται κυρίως μέχρι το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 7-17 και οι άνεμοι βόρειοι στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τετάρτη ο καιρός θα αλλάξει λίγο. Τοπικές βροχές προβλέπονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο και μάλιστα στην Κρήτη θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και νότια ορεινά και το βράδυ και στα ορεινά της Κρήτης.

Ο βοριάς στο Αιγαίο θα ενισχυθεί σημαντικά μέχρι 7-8 μποφόρ, κάτι που θα ρίξει τη θερμοκρασία στους 17 στα δυτικά και βόρεια και 13-14 στις υπόλοιπες περιοχές, η αισθητή θερμοκρασία όμως λόγω του βοριά θα είναι λίγο πιο χαμηλή.

Κλείνοντας, την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα νότια και κυρίως στην Κρήτη, αφήνοντας την υπόλοιπη χώρα με αίθριο καιρό και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι βόρειοι 5-7 και το πρωί 8 μποφόρ, σταδιακά από το απόγευμα και μετά θα υποχωρήσουν και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/03/2021

Καιρός