Καιρός

Λιακάδα και απογευματινές μπόρες στα ορεινά σήμερα

29.03.2021 | 06:19

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα μέσα της βδομάδας.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο σχεδόν παντού. Από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις το πρωί που θα επεκταθούν νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Αυτή η συννεφιά στους ορεινούς όγκους τις χώρας το μεσημέρι με απόγευμα θα πυκνώσει και θα δώσει τοπικές μπόρες. Στο Αιγαίο, μόνο στα βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα επικρατήσει λιακάδα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα πλησιάσει τους 16-21 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 19-21 βαθμούς στα δυτικά κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και 17-20 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνές. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, με ήπιο βοριαδάκι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-4 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ήλιος με αραιές νεφώσεις και το μεσημέρι τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βόρειοι, και στη συνέχεια νότιοι 3-4 μποφόρ.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 29/03/2021

Καιρός