Ελλάδα

Κεραμέως στο MEGA: Στόχος το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων την επόμενη εβδομάδα

29.03.2021 | 13:03

Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και την σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί από τον Νοέμβριο, βρίσκεται η χώρα μας. Σήμερα η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε ότι στόχος είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων την επόμενη εβδομάδα. Η Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε ότι την Παρασκευή συζητήθηκε το θέμα στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και παρουσιάστηκε το σχέδιο του υπουργείου για το πως θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία. Παράλληλα η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στο λιανεμπόριο, τις μετακινήσεις και την εστίαση.

Την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, με αυστηρά μέτρα προστασίας και υποχρεωτικά self-tests μαθητών και καθηγητών, αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή υπήρξε συζήτηση με την Επιτροπή και παρουσιάστηκε το σχέδιο του υπουργείου για το άνοιγμα, αρχικά των γυμνασίων και των λυκείων.

Για τα δημοτικά σχολεία, παρέπεμψε σε μεταγενέστερη εισήγηση των ειδικών, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα γίνουν μαθήματα την περίοδο που παραδοσιακά για τα σχολεία αποτελεί τις διακοπές του Πάσχα.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητικής εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό και ελεγχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων. Ορίζοντας το Πάσχα, θα προηγηθεί όμως η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων

Την ερχόμενη Τετάρτη μετά την έκτακτη σύσκεψη των επιστημόνων θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις για την «απελευθέρωση» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Οι προθέσεις είναι στις 5 Απριλίου να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο και να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια, και το β’ δεκαπενθήμερο του Απριλίου να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους. Στις 16 Απριλίου θα γίνει η δοκιμαστική πρεμιέρα του Τουρισμού, ο οποίος επισήμως θα ανοίξει στις 14 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, μερίδα επιστημόνων θέλει παράταση του κυβερνητικού σχεδίου για άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, μέχρι τις 12 Απριλίου.

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη πάντως, να ξεκινήσει την επιχείρηση άνοιγμα από τις 5 Απριλίου. Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι αν η πρώτη Δευτέρα της κανονικότητας, θα έχει διπλό άνοιγμα, λιανεμπορίου και σχολείων. Το υπουργείο Παιδείας θέλει οπωσδήποτε οι έφηβοι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία για ψυχολογικούς λόγους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/03/2021

Ελλάδα