Ελλάδα

Δεν υπέβαλε προσφορά για self – test η Siemens – Για fake news κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ

29.03.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Σήμερα αποστέλλεται ο φάκελος με τις 31 προσφορές στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου για τα self tests και εντός του πρώτου 10ημέρου του Απριλίου αναμένεται να είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία της γειτονιάς.

Τα self – test μπαίνουν στη ζωή μας. Έτσι, αφού ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών και πλέον η διαδικασία μπαίνει στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υποχρεωτικά τα self – test θα είναι:
Στους εργαζόμενους στην ακτοπλοΐα, την ναυτιλία, το λιανεμπόριο, την εστίαση, στο τομέα τουρισμού, στην μεταποίηση και τα δικαστήρια, όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ ταχείας ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού.

Επίσης προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια υποχρεωτικά θα είναι τα self – test μία φορά την εβδομάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Kόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Για το θέμα ξέσπασε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για απευθείας φωτογραφική ανάθεση στην εταιρία Siemens για την προμήθεια των self test .

Σε ανακοίνωση η Kυβερνητική Eκπροσώπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώσε ότι «σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν».

Υπογραμμίζεται ότι 31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/03/2021