Ελλάδα

Ασφυκτικές πιέσεις των εμπόρων για άμεσο άνοιγμα του λιανεμπορίου

29.03.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Με φόντο της διελκυστίνδα κυβέρνησης - λοιμοξιολόγων, οι έμποροι δηλώνουν ότι βρίσκονται πλέον σε σημείο απολύτως οριακό, ότι δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μια εβδομάδα πέρα από τις 5 Απριλίου και προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις χωρίς να αποκλείουν ακόμη και το να βγουν στους δρόμους.

Κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα, ο έμπορος ένδυσης Τάσος Μαρκαριάν, πηγαίνει στο κατάστημά του κι ας παραμένει κλειστό εδώ και πολλές εβδομάδες. Κάποιες εργασίες συντήρησης αλλά και καθαριότητας είναι απαραίτητες για να είναι έτοιμος για το άνοιγμα, που όπως λέει πρέπει να γίνει τώρα.

Οι εκπρόσωποι του λιανικού εμπορίου δηλώνουν ότι δεν έχουν άλλα περιθώρια και ζητούν επιτακτικά να ανοίξουν τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα.

Το αίτημά τους, μάλιστα, έχει τη μορφή τελεσιγράφου, καθώς έχουν δηλώσει ότι δεν δίνουν περιθώριο… ούτε μιας ημέρας. Αλλιώς… κινητοποιήσεις.

Ανακαινίσεις και μετατροπές που θα ανταποκρίονται στους νέους κανόνες που θα τεθούν κάνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε ότι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε στη μετά covid εποχή είναι να δημιουργήσουμε νέες δουλειές.

Το «Κλειδί» για να το πετύχουμε είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει μέχρι το 2026 να απορροφηθούν πόροι 60 δις για 160 δράσεις που θα δημιουργήσουν 200.000 νέες θέσεις εργασίας

«Εφόσον υλοποιηθεί όπως σχεδιάζουμε έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας»

Οι οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία, για εργαζόμενους και μικρούς επιχειρηματίες, είναι ιδιαίτερα δύσκολες και ο στόχος, μετά την υγειονομική περιπέτεια, θα είναι να συγκρατηθούν τα λουκέτα και η ανεργία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/03/2021