Ελλάδα

Αντιμέτωπος με τις ιδιοκτήτριες των θυρίδων ο 58χρονος κατηγορούμενος

29.03.2021 | 20:26

Ηχηρό «παρών» δηλώνουν ενώπιον των δικαστικών αρχών οι ιδιοκτήτριες των θυρίδων που διαρρήχθηκαν σε τράπεζα του Ψυχικού με φερόμενο δράστη τον 58χρόνο επιχειρηματία ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος την περασμένη Παρασκευή.

Μία εκ των ιδιοκτητριών πέρασε σήμερα το κατώφλι των δικαστηρίων για να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια.

Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι αρμόδιες αρχές το κινητό τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του 58χρόνου κατηγορούμενου στην υπόθεση της διάρρηξης των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού με λεία τουλάχιστον επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 58χρονος κατηγορούμενος με δήλωσή του στο live news επιμένει στην αθωότητα του.

«Είμαι παντελώς αθώος και άδικα κατηγορούμαι. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν την οικογένειά μου και να αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ποτέ δεν μπήκα σε καμιά θυρίδα, ούτε είμαι εγώ αυτός που πήρα το παραμικρό. Σύντομα θα αποδειχθεί ότι το DNA μου, δεν το άφησα εγώ εντός της θυρίδας αλλά μεταφέρθηκε άθελά της από την ιδιοκτήτρια».

Ενώπιον του ανακριτή επιχείρησε να εξηγήσει ότι ο ίδιος και ο γιος του διατηρούσαν θυρίδες σε τράπεζες.

«Τις θυρίδες τις μισθώνω πολλά χρόνια και συνήθιζα να αποθηκεύω μεγάλα χρηματικά ποσά, τα κοσμήματα της γυναίκας μου και διάφορα έγγραφα της δουλειά μου ως θεατρικός παραγωγός τα οποία εμπίπτουν στον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και συμβόλαια της ως άνω δραστηριότητας μου.»

«Έχουμε ορίσει τον καλύτερο ερευνητή για θυρίδα. Το ό, τι πήγαινε στις θυρίδες του είναι ένδειξη ενοχής;»

Στο πλευρό του θεατρικού παραγωγού στέκεται η σύζυγος του, γνωστή αισθητικός, Τέτα Καμπουρέλη.

«Ο σύζυγος μου έχει γενικά νευρικό χαρακτήρα αλλά είναι άνθρωπος της οικογένειας, λατρεύει τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανε ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένεια του.»

Στο μεταξύ, οι κινήσεις του 58χρονου εντός του καταστήματος της τράπεζας του Ψυχικού έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατά τη διάρκεια των δύο επισκέψεων του τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κατηγορούμενος φοράει χειρουργική μάσκα, γάντια μιας χρήσης και καπέλο, ενώ κρατά μία τσάντα για τη μεταφορά φορητού υπολογιστή.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.