Πολιτική

Άγρια κόντρα Σπυράκη – Φίλη για τα self – tests και τη Siemens

29.03.2021 | 10:01

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και ο Νίκος Φίλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα των self-tests, μετά και την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το θέμα, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «ενώ αρνείται επί ένα χρόνο τη συνταγογράφηση των τεστ, λίγες μόλις μέρες μετά την έγκριση των self-tests της Siemens στη Γερμανία, ετοιμάζεται να προμηθευτεί 10 εκατ. self-tests» και ότι «τηρεί σιγή ιχθύος για τη φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα self -tests της Siemens».

«Προφανώς και δεν υπάρχει η Siemens στον κατάλογο των εταιριών που έκαναν προσφορές, ενώ έτσι διαβάσαμε. Και με αυτή την ένδειξη ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι έχει πρόβλημα προσανατολισμού αντιπολίτευσης. Με αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάμε για fake news. Έχουν γραφτεί άρθρα ότι θα είναι φωτογραφικός ο διαγωνισμός, και απεδείχθη ότι τριάντα εταιρίες έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους», σχολίασε η κ. Σπυράκη.

«Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν θέσεις, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Είναι ανέτοιμο το σύστημα υγείας για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Δεν προετοιμάστηκε. Το σύστημα υγείας με ευθύνη της κυβέρνησης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία. Πηγαίνουμε για ρεκόρ νεκρών τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Και η κ. Σπυράκη χαίρεται. Μην πανηγυρίζετε για τα self – tests, ο κόσμος πεθαίνει. Δεν έχετε να πείτε μια κουβέντα συμπαράστασης», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Φίλης.

Η αποστροφή του λόγου του κ. Φίλη δημιούργησε ένταση στη συζήτηση, με την κ. Σπυράκη να του ζητάει να ανακαλέσει.

«Τα self -tests δεν τα αποφάσισε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ούτε ο ΕΟΔΥ. Τα αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου, και τον διαγωνισμό κάνει η Πολιτική Προστασία και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Η Siemens είναι βασικός προμηθευτής των self -tests σε όλο τον κόσμο», τόνισε ακόμα ο κ. Φίλης.

«Νομίζω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν γραφή και ανάγνωση και μπορούν να διακρίνουν πόσο μεγάλο ήταν το λάθος που έκαναν. Το να επενδύετε στην καταστροφή και στις τραγωδίες είναι ό,τι χειρότερο. Το γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια μάχη για όλους. Εμείς δημιουργήσαμε 1200 θέσεις ΜΕΘ, προχωρήσαμε σε συνεργασία με την ιδιωτικό τομέα, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Εσείς καλούσατε σε συγκεντρώσεις. Να αναλάβει την ευθύνη της η αξιωματική αντιπολίτευση. Τα self -tests θα γίνουν, είναι παγκόσμιο δεδομένο ότι βοηθούν στη μείωση της μετάδοσης, έχουμε προκηρύξει το διαγωνισμό και θα γίνει η επιλογή με βάση τα κριτήρια», απάντησε η κ. Σπυράκη.

«Τα self -tests δεν δίνουν καμία εγγύηση στους πολίτες. Το Μαξίμου με τη Siemens έχει ταυτιστεί. Έχει πάρει του γραφείου του τα μηχανήματα ο κ. Μητσοτάκης από τη Siemens. Αυτά που είπαμε αφορούν στη Siemens διεθνώς. Δεν πεθαίνει ο κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία», απάντησε ο κ. Φίλης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 29/03/2021

Πολιτική