Πολιτική

Το ΒΗΜΑ: «Βόμβες» Βαρουφάκη για Δραγασάκη και ΟΠΑΠ

28.03.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Να πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας για όσα υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον κύριο Δραγασάκη, ζητεί η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα, επιμένει ο Γιάννης Βαρουφάκης με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ στην κατηγορίες σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη για μεθοδεύσεις υπερ του ΟΠΑΠ το 2015.

«Εκείνο που δεν περίμενα ήταν ότι τη βρώμικη δουλειά του τσέχικου ΟΠΑΠ θα έφερνε εις πέρας ο σύντροφος αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μας» δήλωσε κ. Βαρουξάκης.

Το πλαφόν των 60€ πονταρίσματος που επιχείρησε να βάλει ο τότε υπουργός οικονομικών στα vlts του ΟΠΑΠplay θα επέφερε αξιώσεις υπέρογκων αποζημιώσεων σε βάρος του Δημοσίου, αλλά όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης κανείς τότε δεν τον ενημέρωσε και το θεσμικό πλαίσιο άλλαξε μόλις εκείνος παραιτήθηκε υπό τις οδηγίες του ΟΠΑΠ.

«Οι καταγγελίες είναι σαφείς και ονομαστικές και περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από τον κ. Δραγασάκη αλλά και από τον κ. Τσίπρα για τα καταγγελλόμενα σε βάρος του αντιπροέδρου του. Διαψεύδουν αυτά που λέει ο τότε Υπουργός Οικονομικών; Τους συκοφαντεί ή περιγράφει αυτό που έζησε»

Ο Γιάννης Δραγασάκης έχει τοποθετηθεί απέναντι στις αρχικές καταγγελίες του κ. Βαρουφάκη από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι τους όρους της λειτουργία των OPAPplay τους είχε διαμορφώσει η ανεξάρτητη Επιτροπή Παιγνίων.

Εξαιτίας μάλιστα τις ρύθμισης του τότε υπουργού οικονομικών ο ΟΠΑΠ περοσέφυγε αξιώνοντας αποζημίωση για τα λλαγή των ΄ροων λειτουργίας ύψους 1,3δις€.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/03/2021