Αθλητικά

ΕΠΟ: Νέα εποχή με Ζαγοράκη στο «τιμόνι»

27.03.2021 | 20:38 Eνσωμάτωση

Εποχή Ζαγοράκη στην ΕΠΟ, με την πανηγυρική εκλογή του αρχηγού της Εθνικής του 2004 στον προεδρικό θώκο.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής ομάδας στο Γιούρο 2004, θριάμβευσε στις εκλογές της ΕΠΟ με 66 ψήφους και μόλις 2 λευκά, έχοντας ουσιαστικά την καθολική αποδοχή των 68 εκλεκτόρων που συμμετείχαν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία λόγω της πανδημίας.

Η παρουσία όμως του Ζαγοράκη δε συνοδεύτηκε από την ανανέωση σε πρόσωπα που είχε ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι εκλέκτορες απέρριψαν τις υποψηφιότητες των χρυσών παιδιών του EURO, του Χαριστέα, του Καφέ, του Δημήτρη Παπαδόπουλου, αλλά και του Ανατολάκη.

Στη θέση των συμβούλων εκλέχθηκαν τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα του παρελθόντος, με τον αρχηγό της Εθνικής να πρέπει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις πρακτικές ετών.

Οι φίλαθλοι ποντάρουν πλέον στον δυναμικό χαρακτήρα και την κοινή αποδοχή του νέου προέδρου, που θα κληθεί να υλοποιήσει το όραμα για αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τις επιταγές της FIFA και της UEFA, που προέκυψαν μετά από συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Όραμα, στο οποίο οι Ενώσεις με την ψήφο τους γύρισαν την πλάτη, επιμένοντας στο κατεστημένο της δήθεν εξυγιαντικής ΕΠΟ των περασμένων ετών.

Σε αυτές τις εκλογές ντροπής, επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ που προεξοφλούσε την παρουσία 11 συμβούλων με τις ευλογίες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Καλούνται πλέον και αυτοί να αποδείξουν στην πράξη ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια για αλλαγές του Θοδωρή Ζαγοράκη και όχι τροχοπέδη, αφήνοντας στην άκρη τις πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν σε ανυποληψία το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάτι, που η πλειοψηφία των ομάδων της Σούπερ Λιγκ έχει ως κοινό αίτημα, συγχαίροντας τον νέο πρόεδρο.

Στο χέρι όλων είναι η σημερινή ημέρα να μην αποδειχθεί μαύρη για το ποδόσφαιρό μας, αλλά πραγματικά το εφαλτήριο για κάτι το καλύτερο. Χωρίς χρονοτριβή από κανέναν.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 27/03/2021