Πολιτική

Τι συζήτησαν επί μισή ώρα στο τηλέφωνο Μπάιντεν – Μητσοτάκης

26.03.2021 | 13:03 Eνσωμάτωση

Η 30λεπτή τηλεφωνική συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Όπως και στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διαβεβαίωσε τα μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών στη δική του θητεία θα είναι στενότερες από ποτέ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας με τη συμμετοχή 100 μελών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ότι αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο χθεσινό τηλεφώνημα ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε ότι η Ελλάδα είναι κρίσιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ με ενεργή δράση για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τα Δυτικά Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών με αιχμή τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στη Σούδα.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τον Αμερικανό πρόεδρο για τη συνεπή υποστήριξη της Ελλάδας και τόνισε τη διαχρονική σχέση και τη στρατηγική συνεργασία των δυο χωρών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/03/2021