Ελλάδα

Ψυχικό: Νέα στοιχεία για το colpo grosso στις τραπεζικές θυρίδες – Απολογείται ο 58χρονος

26.03.2021 | 13:19 Eνσωμάτωση

Ένα μοιραίο λάθος φαίνεται πως έκανε ο δράστης της ληστείας των θυρίδων στην τράπεζα του Χαλανδρίου από το οποίο οι αστυνομικοί ξετύλιξαν το κουβάρι και κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Παρά τα γάντια που φορούσε, άφησε το DNA του μέσα σε μια θυρίδα. Ο 58χρονος που συνελήφθη, άνοιξε 4 θυρίδες μέσα στην τράπεζα με ένα απλό κατσαβίδι και κατάφερε να πάρει λεία 5 εκατομμυρίων ευρώ. Στο MEGA μίλησε η σύζυγος του φερόμενου ως δράστη.

Για τη ληστεία της δεκαετίας δεν χρειάστηκαν υπερσύγχρονα εργαλεία αλλά όπως φάνηκε ένα απλό κατσαβίδι το οποίο ο 58χρονος κατηγορούμενος, θεατρικός παραγωγός, χρησιμοποίησε ως μοχλό. Κατάφερε να διαρρήξει τις τέσσερις θυρίδες και να αρπάξει 5.000.000 ευρώ τα οποία παραμένουν άφαντα.

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο δημοσιεύονται στο vima.gr τόσο από το εσωτερικό του χώρου όσο και από τις ίδιες τις θυρίδες που έγιναν «στόχος».

Το DNA «μίλησε»

Ο 58χρονος είχε επισκεφθεί, με πληρεξούσιο που είχε στα χέρια του, τουλάχιστον πέντε φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο, την θυρίδα που διατηρούσε ο γιος του στην συγκεκριμένη τράπεζα.

«Κλειδί» για τη σύλληψή του ήταν η ταυτοποίηση του DNA που βρέθηκε στο εσωτερικό ενός εκ των τεσσάρων μεταλλικών κουτιών στις θυρίδες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι λόγω της ζέστης τον περασμένο Αύγουστο που έγινε η κλοπή, σκούπισε με τα γάντια του τον ιδρώτα του, από τον οποίο βρέθηκε και το DNA.

«Είναι αθώος»

Η σύζυγος του 58χρονου, η αισθητικός Τέτα Καμπουρέλη, μίλησε στην εκπομπή Live News και υποστήριξε ότι ο σύζυγος της είναι αθώος.

«Πιστεύω στην αθωότητα του συζύγου μου και έχει την στήριξη της οικογένειάς μου. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Εγώ προσπαθώ και δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Αλήθεια είναι. Δεν μπορώ. Προσπαθώ να είμαι όρθια για τα παιδιά μου. Θα πηγαίνω στη δουλειά μου, γιατί πρέπει να σωθώ με κάποιο τρόπο. Να επιβιώσουμε δηλαδή», είπε χαρακτηριστικά.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε μια τσάντα φορητού υπολογιστή που ο 58χρονος κρατούσε κατά την είσοδό του στον χώρο των θυρίδων, όπου εκτιμούν ότι έβαζε τα χρήματα και τα τιμαλφή που άρπαζε.

Απολογείται σήμερα ο 58χρονος

Απολογείται σήμερα ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη διάρρηξη των θυρίδων το περασμένο καλοκαίρι, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει και η σύζυγός του.

Στις 2 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η απολογία του 58χρονου που κατηγορείται για τη διάνοιξη τεσσάρων θυρίδων τράπεζας στο Ψυχικό.

Το πιο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του είναι το DNA που βρέθηκε σε μία από τις θυρίδες που είχε ανοιχτεί. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το DNA ήταν μεικτό, και άρα πρόκειται για ασθενές στοιχείο.

Ακόμα, ο 58χρονος αναφέρει ότι φοράει καπέλο και γάντια συνεχώς, ως εκ τούτου δεν πρέπει να θεωρηθούν ως ενοχοποιητικά στοιχεία, ότι δηλαδή ήθελε να αποφύγει να καταγραφεί κατά τις επισκέψεις του στην εν λόγω τράπεζα.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων, ενώ έχει βρεθεί στη θυρίδα του ένα κατσαβίδι και μαχαίρια του 58χρονου, τα οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για το άνοιγμα των άλλων θυρίδων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/03/2021