Ελλάδα

Προς παράταση το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

26.03.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Όσο το τρίτο κύμα της πανδημίας κορυφώνεται στη χώρα και εξακολουθεί να ασκεί αφόρητη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, το σχέδιο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται πως έχει μπει στον πάγο, ενώ σε δισεπίλυτο γρίφο έχει εξελιχθεί το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Υπό το βάρος των επιδημιολογικών δεδομένων, η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση με έμφαση στην Αττική. Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη είχαμε νέο μαύρο ρεκόρ με τους διασωληνωμένους που ξεπέρασαν τους 700, ενώ είναι ενδεικτικό ότι προχθές καταγράφηκαν 159 εισαγωγές μόνο στο λεκανοπέδιο.

Με βάση τα παραπάνω φαίνεται πως είναι πλέον μακρινός ο στόχος ανοίγματος του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, καθώς οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα θα προχωρήσει όταν μειωθεί η επιδημιολογική επιβάρυνση. Το Lockdown παρατείνεται τουλάχιστον μία εβδομάδα. Πιθανότατα την επόμενη βδομάδα να σημειωθεί επιπέδωση. Αν οι δείκτες επιβεβαιωθούν θα έχουμε μια σταθεροποίηση και πτώση των κρουσμάτων.

Μπαίνει στο τραπέζι το τι θα γίνει από τις επόμενες δύο εβδομάδες και ποια θα είναι η ημερομηνία εντός του Απρριλίου που θα ανοίξει το λιανεμπόριο αλλά και τα σχολεία.

Για την εστίαση η συζήτηση θα γίνει μετά τις δύο αυτές εβδομάδες, ώστε να λειτουργήσει πριν από το Πάσχα.

Στο μεταξύ τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο με τις εισαγωγές να αυξάνονται συνεχώς.

Συνάντηση Μητσοτάκη -Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/03/2021