Ελλάδα

Υψηλοί προσκεκλημένοι στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση

25.03.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Από χθες βρίσκονται στη χώρα μας για να τιμήσουν τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση ο πρίγκιπας Κάρολος, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας αλλά και ο Ρώσος πρωθυπουργός. Όλοι τους ξεναγήθηκαν στην Εθνική πινακοθήκη που άνοιξε τις πύλες της και στη συνέχεια παρακάθισαν σε δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο.

Με κάθε επισημότητα υποδέχθηκε η πρόεδρος της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τους ξένους ηγέτες στο επίσημο δείπνου του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η κ. Σακελλαροπούλου, στην προσφώνησή της μίλησε για τις οικουμενικές αξίες της επανάστασης και τόνισε τη μακρά φιλία και τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν οι λαού μεταξύ τους από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού Κράτους.

Με τη φράση ζήτω η Ελλάς και τον τελευταίο στίχο του εθνικού ύμνου έκλεισε την αντιφώνησή του ο Πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος, ο οποίος τόνισε πως νιώθει μια βαθιά σύνδεση με την Ελλάδα και πρόσθεσε πως ένα κομμάτι της ουσίας της βρίσκεται μέσα σε όλους μας.

Ελλάδα και Ρωσία πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους και να αναπτύξουν εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στη Μόσχα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν.

Το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο είχε αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/03/2021