Ελλάδα

ΤΙ δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση του MEGA και της Metronanalysis

25.03.2021 | 13:40 Eνσωμάτωση

Στις 11,8 μονάδες είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MetronAnalysis που παρουσίασε χτες το κεντρικό δεκτικό ειδήσεων του mega. Η δημοσκόπηση κατέγραψε επίσης στο 51% τις αρνητικές εντυπώσεις για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Προβάδιασμα της ΝΔ 11,8 μονάδων καταγράφει η ΝΔ ένατι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝΑΝΑΛΥΣΙΣ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Συφγκερκιμένα το κυβερνόν κόμμα συγκεντρώνει 32,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6%, ΚΚΕ με 4,4, ελληνική λύση με 4,3 και Μερα 25 με 3,4%.

Στα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας έχει αρχίσει να αποτυπώνεται δυσαρέσκεια των πολιτών και στο ερώτημα αν η χώρα πορεύεται στη σωστή ή λάθος κατεύθυνση το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει προς τη λάθος κατεύθυνση με τις θετικές εκτιμήσεις να πέφτουν στο 36%.

Ιδιαίτερα στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας οι αρνητικές εντυπώσεις ξεπερνούν τις θετικές φτάνοντας στο 51%.
Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η δυσαρέσκεια στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες 17 έως 44 ετών με την απογοήτευση να καταλαμβάνει πάνω από 6 στους δέκα νέους έως 34 ετών και το 59% των ερωτηθέντων από 35 έως 44 ετών.

Τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη είναι ένα ακόμη στοιχείο με το οποίο αναμετράται η κυβέρνηση με 8 στους δέκα πολίτες να ρίχνουν την ευθύνη στους αστυνομικούς που ασκούν υπερβολική βία και 7 στους δέκα στα ακραία στοιχεία και τους χούλιγκανς. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης ρίχνουν το φταίξιμο το 47% των ερωτηθέντων στην αντιπολίτευση που επιδιώκει τη φθορά της κυβέρνησης το 42%.

Συντριπτική είναι πλέον η εκτίμηση των πολιτών ότι ολική επαναφορά στην κανονικότητα θα έρθει μετά το 2021.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/03/2021