Κόσμος

Οι ευχές των ξένων ηγετών για την 25η Μαρτίου

25.03.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Συγκινητικά μηνύματα φιλίας και αλληλεγγύης στην Ελλάδα απέστειλαν πολλοί ηγέτες του κόσμου με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200ων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο μήνυμα του ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πολύ περήφανος για το γεγονός ότι ο ίδιος θα δώσει το έναυσμα των επόμενων 200 ετών στενής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Η θέληση της Ελλάδας για ελευθερία υπήρξε και παραμένει σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, υπογράμμισε στο δικό του μήνυμα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Τις ευχές του έστειλε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Χρόνια πολλά Ελλάδα! Το 2021 είναι ένα ιδιαίτερο έτος, κατά το οποίο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», αναφέρει στο Twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βίντεο που παρουσιάζει πίνακες Ευρωπαίων ζωγράφων, τους οποίους ενέπνευσε ο αγώνας των Ελλήνων για ελευθερία.

Ο αγώνας των Ελλήνων για ελευθερία έλαβε πανευρωπαϊκή διάσταση, τόνισε στο μήνυμα του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Εκδήλωση για την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης οργανώνει η Αρχιεπικοπή Αμερικής. Τη δοξολογία θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ενώ ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία Τσαρλς Σούμερ, Ελληνοαμερικανοί βουλευτές καθώς και ο πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά.

Στη μακρινή Βραζιλία, στα χρώματα της γαλανόλευκης φωτίστηκε το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/03/2021