Καιρός

Με κρύο και χιόνια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

24.03.2021 | 14:59

Τα χιόνια μάλιστα θα πλησιάσουν αρκετά και την Αττική, ο καιρός όμως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επανέλθει σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

Να ξεκινήσουμε με την Πέμπτη ανήμερα της Εθνικής μας εορτής, ο καιρός στα δυτικά βορειοδυτικά θα είναι βελτιωμένος, με μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο και τοπικές νεφώσεις. Ο χιονιάς θα επηρεάσει τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και κυρίως τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την κεντροανατολική Στερεά και Πελοπόννησο σε χαμηλά υψόμετρα. Προς το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις σε γενικές γραμμές θα σταματήσουν και οι βροχές θα μετατοπιστούν εξασθενημένες πλέον στα νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Θα φτάσει μέχρι 13°C στη δυτική Ελλάδα, 9-10 στα βόρεια και ανατολικά, με κρύο και στο Αιγαίο. Οι μέγιστες θα κυμανθούν από 8°C στα βόρεια, μέχρι 10-12°C νοτιότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο σε παρόμοιες εντάσεις δεν θα ξεπεράσουν τα 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του νομού, με μικρότερη πιθανότητα να βρέξει λίγο στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι. Παροδική χιονόπτωση φαίνεται το πρωί στα βόρεια του νομού, και με μικρή πιθανότητα να δούμε και κάποιες νιφάδες στα βόρεια προάστεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, 3-9 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, και νεφώσεις, οι οποίες ίσως δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 0-9°C με βόρειο άνεμο 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με ήλιο και τοπικές νεφώσεις στα νότια και νωρίς το πρωί ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι οποίες πολύ γρήγορα θα σταματήσουν Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει κατά μέσο όρο τους 12-14 βαθμούς Κελσίου, με παγετό νωρίς το πρωί και βόρειο 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Το Σάββατο θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα, ανοιξιάτικη, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 15-17°C στα ηπειρωτικά και 14-15°C στα νησιά του Αιγαίου. Και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 24/03/2021

Καιρός