Υγεία

Στοχευμένες θεραπείες για τη σπονδυλική στήλη & τον αυχένα για γρηγορότερη ανάρρωση και λιγότερο πόνο

23.03.2021 | 09:53 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η αναισθησιολόγος, και υπεύθυνη Ιατρείου Πόνου στο Metropolitan Hospital & Metropolitan General, Ζηναΐς Κοντούλη, αναφορικά με τις νέες στοχευμένες θεραπείες για τη σπονδυλική στήλη, για γρηγορότερη ανάρρωση και λιγότερο πόνο.

«Μετά τη πανδημία θα έρθουμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα στο σώμα μας γιατί έχουμε μείνει πολλούς μήνες χωρίς άσκηση, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η οσφυαλγία θα έχει μεγάλη αύξηση, το ίδιο και η αυχεναλγία. Προτείνουμε στους ασθενείς να μην το αφήνουν και να το θεραπεύουν γιατί μετά θα γίνει χρόνιο», είπε η κ. Κοντούλη.

«Παλιά δεν είχαμε την τεχνολογία, κάναμε ενέσεις στα “τυφλά” στην σπονδυλική στήλη, πράγμα που δεν είναι σωστό. Η επεμβατική ιατρική του πόνου έχει εξελιχθεί πολύ. Πλέον γίνεται σκιαγράφηση της σπονδυλικής στήλης, για να δούμε πού ακριβώς πονάει ο ασθενής. Αν η κατάσταση δεν είναι χειρουργήσιμη, θα πρέπει να δούμε που είναι ο δίσκος πριν ρίξουμε το φάρμακο. Με τη σκιαγράφηση και την ακτινοσκόπηση έχουμε άμεση όραση. Ο ασθενής έρχεται στο νοσοκομείο για δύο ώρες, είναι μια ασφαλής μέθοδος, και είναι μέθοδος για θεραπείες στον αυχένα», εξήγησε η ίδια.

«Συνήθως εγχύουμε αντιφλεγμονώδες φάρμακο γύρω από το πρόβλημα ώστε να μειώσουμε τη φλεγμονή. Μπορούμε έτσι να βοηθήσουμε να συρρικνωθεί μια κοίλη πιο γρήγορα», πρόσθεσε η κ. Κοντούλη.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 23/03/2021