Ελλάδα

Κούβαρης: Πολύ επικίνδυνο να γίνονται τα τεστ στο φαρμακείο

23.03.2021 | 17:11 Eνσωμάτωση

Για τη διάθεση των self tests από τα φαρμακεία και τα ερωτήματα που έθεσαν οι φαρμακοποιοί στην κυβέρνηση μίλησε στο LIVE NEWS ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Κούβαρης.

«Θα ήθελα να πω ότι τα ερωτήματα που βάλαμε είναι ερωτήματα τα οποία οφείλει να λύσει άμεσα η κυβέρνηση. Η διάθεση και η πρόθεση των φαρμακοποιών είναι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια» σημείωσε ο κ. Κούβαρης, προσθέτοντας ότι είναι ένα μεγάλο «ερωτηματικό» το να γίνονται στο φαρμακείο, καθώς εκτιμούν ότι είναι κάτι «πολύ επικίνδυνο».

«Δεν μας ενδιαφέρει καμία αμοιβή στο όλο θέμα, δεν θέλουμε να υπάρχει αμοιβή. Εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε πως γίνονται τον πολίτη και αυτός να πάει σπίτι να το κάνει» τόνισε ο πρόεδρος του ΦΣΠ, υπογραμμίζοντας ότι είναι κάτι πολύ απλό και ο καθένας μπορεί να το κάνει.

«Εάν στα 20 εκατομμύρια τεστ, κάποιοι πολίτες έχουν την ευσυνειδησία να πάνε στο επόμενο βήμα, εάν είναι θετικοί, τότε έχουμε δημιουργήσει τεράστιο τείχος ασφαλείας απέναντι στην πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Κούβαρης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/03/2021