Πολιτική

Καραμανλή: Κορωνοκαπηλία και φθηνή αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ – Νοτοπούλου: Είστε εμμονικοί και δεν στηρίζετε το ΕΣΥ

23.03.2021 | 09:58 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας είχαν στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ανάλογα τα δεδομένα διαμορφώνονται οι αποφάσεις. Δυναμικό φαινόμενο η πανδημία» σημείωσε η κ. Καραμανλή και αναφέρθηκε στο θέμα της επίταξης των γιατρών.

«Εμείς σεβόμαστε όλους τους γιατρούς για το λειτούργημά τους. Κάναμε αίτηση στους ιδιώτες εδώ και έναν μήνα. Δυστυχώς η ανταπόκριση ήταν μικρή» είπε. «Ο ιδιωτικός τομέας συμβάλει στην καταπολέμηση της πανδημίας. Όταν έρθει η ώρα, όπως έγινε η επίταξη των ιδιωτών γιατρών, θα προχωρήσουμε σε περεταίρω μέτρα αν και εφόσον χρειαστεί» προσέθεσε για το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσέλαβε 10.000 άτομα ως επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν. Εντούτοις παραδέχθηκε ότι «γίνονται και λάθη».

«Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι καλύτερη από χώρες με ίδιο πληθυσμό. Καλό θα ήταν να μην υπήρχε κανένας νεκρός. Θρηνούμε τους συνανθρώπους μας που χάνουμε» τόνισε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για φθηνή αντιπολίτευση και κορωνοκαπηλία.

Σύμφωνα με την κ. Καραμανλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ευθύνονται για τις 632 πορείες και συγκεντρώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

«Αγνόησε ο κ. Τσίπρας τον θανατηγόφορο κίνδυνο στον οποίο εξέθετε εκατομμύρια πολίτες, προσέβαλε γιατρούς και νοσηλευτές, προσβάλει την εθνική οικονομία» είπε.

«Πάνω από 7.000 οι νεκροί, 100 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιτάξετε τις ιδιωτικές κλινικές;» σημείωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντας ως επικουρικό το μέτρο των self – τεστ.

«Υπουργοί σας έλεγαν ότι αν κάνουμε περισσότερες ΜΕΘ θα πετάγαμε λεφτά. Είστε εμμονικά, πιστοί σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα, να μη στηρίξετε το ΕΣΥ. Δεν πιστεύετε στο ΕΣΥ» πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τις πολιτικές σας βγάζετε τον κόσμο στο δρόμο».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 23/03/2021