Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας: Παπαδημητρίου, Τσίπρας, Καραθανασόπουλος στο MEGA

22.03.2021 | 10:06

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος για τη διαχείριση της πανδημίας και την επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, η λύση που βρέθηκε λύνει το θέμα στα δημόσια νοσοκομεία όπου λείπουν ειδικότητες που βρίσκονται στον ιδιωτικό τομέα. Ο βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ξεπεραστεί αυτή η πολύ δύσκολη φάση της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τραγική διαχείριση της κρίσης και υποστήριξε ότι το πρόβλημα δε λύνεται με τους γιατρούς, καθώς πρέπει να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τόνισε πως σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες γίνονταν μαζικότερα και πιο στοχευμένα τεστ και πως η Ελλάδα άργησε πολύ να το εφαρμόσει.

Με τη σειρά του ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε πως οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι όλο αυτό το διάστημα άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ και πως αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, η κυβέρνηση παζαρεύει.

«Δεν μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην υγεία, ο μεν καταρρέει και ο άλλος κερδίζει», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 22/03/2021

Πολιτική