Ελλάδα

Χαλάρωση του lockdown με… κομμωτήριο, ψάρεμα και εκκλησιασμό

21.03.2021 | 13:20

Είναι σαφές ότι η πανδημία έχει στερήσει από όλους μας το ψυχολογικό οξυγόνο καθότι ζούμε ένα και πλέον χρόνο σε συνθήκες περιορισμού και ανασφάλειας. Ως εκ τούτου η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα μικρής χαλάρωσης των απαγορεύσεων.

Από το Σάββατο, 20/3, επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια έως τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

Τις πύλες τους ανοίγουν και οι αρχαιολογικοί χώροι, τους οποίους θα μπορούν να επισκέπτονται έως τρία άτομα με εξαίρεση τις οικογένειες. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους θα γίνεται με χρήση του κωδικού 6 χωρίς χρήση οχήματος.

Την ίδια ώρα, επαναλειτουργούν τα δημόσια πάρκα για έως τρία άτομα με εξαίρεση της οικογένειες. Υποχρεωτική θα είναι κι εκεί η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και η μετάβαση στους θα γίνεται με χρήση του κωδικού 6 χωρίς χρήση οχήματος.

Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας,  την 25η Μαρτίου και τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, θα γίνεται τέλεση της λειτουργίας στους Μητροπολιτικού ναούς με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς, με χρήση μάσκας. Οι ιερείς και οι ψάλτες, θα πρέπει να κάνουν rapid test με ευθύνη της Μητρόπολης.

Επίσης, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με sms στον κωδικό 6.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/03/2021

Ελλάδα