Κόσμος

Διεθνείς ειδήσεις με τη «ματιά» του MEGA

21.03.2021 | 06:51 Eνσωμάτωση

Τις σημαντικότερες διεθνείς ειδήσεις παρουσιάσε η Αναστασία Μπαλέζντροβα στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα.

Τουλάχιστον 58 διαδηλωτές συνέλαβε η αστυνομία του Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των περιοριστικών μέτρων. Περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία χωρίς να φορούν μάσκες και χωρίς αποστάσεις μεταξύ τους.

Μετά τη διάλυση της οι διαδηλωτές πήγαν σε άλλο σημείο της πόλης όπου έγιναν και οι συλλήψεις.

Λονδίνο
Τα επεισόδια στην πορεία των περίπου 2.000 ατόμων στο Λονδίνο ξέσπασαν όταν η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών που δεν φορούσαν μάσκες ή δεν τηρούσαν αποστάσεις. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από το Χάιντ Παρκ προς τη Βουλή με συνθήματα κατά των μέτρων, των εμβολίων και της κυβέρνησης Τζόνσον.

Γερμανία – Αυστρία
Διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων έγιναν στο Κάσελ της Γερμανίας- όπου επίσης ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία -καθώς και στην Αυστρία, στην πρωτεύουσα Βιέννη, εκεί χωρίς σοβαρά επεισόδια αν και πολλοί από τους διαδηλωτές δε φορούσαν μάσκες.

Μαγιόρκα
Επέστρεψαν στη Μαγιόρκα οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποβάλλει σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από τις Βαλεαρίδες νήσους.

Βραζιλία
Τη φημισμένη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, Κόπα Καμπάνα έκλεισαν οι αρχές της πόλης σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η κατάσταση ση Βραζιλία έχει ξεφύγει, με τις νέες μολύνσεις να ξεπερνούν κατά πολύ τις 70.000 καθημερινά. Σε ισχύ έχει τεθεί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Ισλανδία
Ξύπνησε το ηφαίστειο Φαγκράνταλσφαϊλ μετά από 6.000 χρόνια. Το ηφαίστειο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας. Τέφρα εκτοξεύεται σε ύψος εκατοντάδων μέτρων και ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Ο πληθυσμός παρακολουθεί με ανησυχία την αυξανόμενη δραστηριότητα. Οι Ισλανδοί είναι συνηθισμένοι στα ηφαίστεια και στους σεισμούς, όμως είναι η πρώτη έκρηξη ηφαιστείου εδώ και 8 αιώνες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 21/03/2021