Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας

20.03.2021 | 10:47 Eνσωμάτωση

Τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα σχολίασαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η βουλευτής ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

«Με ευρωπαϊκά κριτήρια πηγαίνουμε καλά. Έχουμε 7360 θανάτους, αρκετά υψηλό αριθμό. Όμως η Πορτογαλία που έχει παρόμοιο πληθυσμό με εμάς, έχει 9.500 νεκρούς παραπάνω. Αναφέρομαι στην Πορτογαλία γιατί έχει σοσιαλιστική κυβέρνηση με υποστήριξη ριζοσπαστικής αριστέρας και κομμουνιστικού κόμματος. Η Ισπανία έχει 72.οοο θανάτους και τετραπλάσιο πληθυσμό από εμάς, με σοσιαλιστική κυβέρνηση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και η ιδεολογική και πολιτική προσέγγισή του δεν οδηγεί πουθενά» σημείωσε ο κ. Κύρτσος.

«Η κριτική της αντιπολίτευσης δεν είναι πάντα άστοχη. Οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να βελτιωθούν. Αυτή την πρόταση την κάνει και η κ. Λινού, και νομίζω είναι σωστή πρόταση. Θεωρούσαν ότι στην κυβέρνηση ότι τα λεωφορεία θα έρθουν μέχρι τον Δεκέμβριο. Έχει κολλήσει η προμήθεια στο ΣτΕ. Σωστή εξέλιξη και τα μαζικά τεστ. Έπρεπε να την είχε υιοθετήσει νωρίτερα η κυβέρνηση. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ να βγαίνουν όλοι στο δρόμο και να διαμαρτύρονται» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήρισε ημίμετρα τα χθεσινά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν παρεμβαίνουν στον πυρήνα του προβλήματος.

«Τα πράγματα επιδεινώθηκαν δραματικά. Μετά το Νοέμβριο, οι θάνατοι ανά εκατομμύριο μας κατατάσσουν δυστυχώς σε πολύ κακή θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» σχολίασε σχετικά με το πώς πηγαίνει η χώρα μας επιδημιολογικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε επικουρικό το μέτρο των μαζικών τεστ σε φαρμακεία. «Θα καταγράφονται αυτά τα τεστ; Δεν μπορούμε να καλύψουμε την ανεπάρκεια του δημοσίου με τέτοια μέτρα».

Ακόμα, υποστήριξε ότι «ακόμα και αν αθροίσουμε όσους συγκεντρώθηκαν στις διαδηλώσεις δεν θα φτάσουμε τον αριθμό ενός μεσημεριανό δρομολόγιο του μετρό. Το φαινόμενο να στοιβάζεται ο κόσμος σαν σαρδέλες ισχύει εδώ και καιρό».

Τέλος, η κ. Σακοράφα έκανε λόγο για διστακτικότητα της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων. «Είχαμε προτείνει μαζικά τεστ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό» ανέφερε, κάνοντας λόγο ότι οι ιδιωτικές δομές υγείας θα έπρεπε να έχουν επιταχθεί από την αρχή της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 20/03/2021