Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός από την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Κρήτης

18.03.2021 | 17:04

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από την Κρήτη σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς οι αναλύσεις των λυμάτων δείχνουν μια δραματική αύξηση του ιικού φορτίου.

Σύμφωνα με την Άννα Ψαρουλάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι αριθμοί δείχνουν «μια τάση αύξησης, δεν είναι απόλυτοι», και δεν πολύ ανησυχητικοί καθώς η Κρήτη μέχρι πρότινος είχε πολύ χαμηλά ποσοστά.

«Τώρα ζούμε πανδημία στην Κρήτη», τονίζει η κ. Ψαρουλάκη σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής το νησί «τα καταφέρνει καλά, υπάρχει μια προετοιμασία».

Ωστόσο, η αύξηση αυτή που αποτυπώνεται στα λύματα, θα δώσει αρκετά κρούσματα την επόμενη εβδομάδα.

«Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά», κατέληξε η κ. Ψαρουλάκη, σημειώνοντας ότι η Κρήτη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα περιστατικά που θα προκύψουν.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 18/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.