Πολιτική

Kόντρα Γαϊτάνη – Γιαννούλη για διαδηλώσεις και επίταξη ιδιωτικού συστήματος υγείας

18.03.2021 | 10:01 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για τις διαδηλώσεις και για την επίταξη ιδιωτικών γιατρών και κλινικών για να ενισχυθεί το ΕΣΥ είχαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα άμεσα. Όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί άμεσα. Πρέπει να διαχειριστούμε την υγειονομική κρίση και να κάνουμε ότι είναι ωφέλιμο για την κοινωνία» σημείωσε ο κ. Γαϊτάνης.

Αναφερόμενος στην επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας είπε: «Μπήκαν ιδιωτικά νοσοκομεία στο σύστημα υγείας. Η πολιτεία έδωσε κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς. Εάν δεν συμβεί αυτό, θα κάνει ότι χρειαστεί. Ιδιώτες γιατροί υπάρχουν. Πιέζεται αλλά αντέχει το σύστημα Υγείας».

Παράλληλα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματά να καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας. «Αυξάνεται η διάδοση των κρουσμάτων στις διαδηλώσεις» είπε, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ.

«Πότε θα κάνει η κυβέρνηση αυτό που πρέπει» διερωτήθηκε ο κ. Γιαννούλης για την επίταξη του ιδιωτικού συστήματος υγείας. « Επίταξη κλινών και προσωπικού. Όχι χάδια, αγκαλιές και συζητήσεις. Ούτε τα παρακάλια και τα κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς, δημιουργούν πικρία στους ήρωες του νοσοκομειακού συστήματος υγείας» πρόσθεσε.

Ακόμα, τόνισε την ανάγκη για έλεγχος στις εργασίες και στα ΜΜΜ που κατά τον ίδιο αποτελούν τις κύριες εστίας διασποράς του ιού. Στο ερώτημα εάν συγκεντρώσεις συντείνουν στην διασπορά, απάντησε ότι «οι συγκεντρώσεις δεν είναι ότι καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση προβεί σε χαλάρωση των μέτρων με τόσα κρούσματα και διασωληνωμένους «είτε άλλαξε η προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και μετρά το πολιτικό κόστος ή τα μέτρα που πήραν είναι αναποτελεσματικά».

«Δεν είναι επίταξη όταν οι ιδιωτικές κλινικές θα παίρνουν ήπια περιστατικά και οι άλλες μη covid» σχολίασε για το θέμα των επιτάξεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 18/03/2021