Κόσμος

Στη δίνη του κορωνοϊού μεγάλες χώρες της Ευρώπης

17.03.2021 | 20:17

Το τρίτο κύμα της πανδημίας γεμίζει ασφυκτικά τα γαλλικά νοσοκομεία και "εξανεμίζει" τις όποιες ελπίδες χαλάρωσης των περιορισμών.

Παρά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η Γαλλία μετρά σχεδόν 30.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα έχοντας χορηγήσει μία τουλάχιστον δόση εμβολίου στο 7,8% του πληθυσμού.

Στην περιφέρεια του Παρισιού τα νοσοκομεία αναγκάζονται να στέλνουν ασθενείς σε άλλες πόλεις. Η κυβέρνηση Μακρόν σχεδιάζει την επαναφορά αυστηρού λοκντάουν στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο, αλλά με τα σχολεία ανοιχτά.

«Αποφασίστηκε σήμερα το πρωί στο ειδικό συμβούλιο, πως θα ληφθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε συγκεκριμένο αριθμό περιοχών.»

Στην Ιταλία για δεύτερη συνεχή χρονιά οι πολίτες θα κάνουν Πάσχα υπό αυστηρούς περιορισμούς.

Μέσα σε 24 ώρες η χώρα είχε περισσότερα από 20.000 κρούσματα ενώ 8,1 των Ιταλών έχει εμβολιαστεί. Η Ρώμη και πολλές περιφέρειες είναι από την περασμένη Δευτέρα σε λοκντάουν ενώ η κυβέρνηση σκέφτεται να παρατείνει την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Απριλίου.

Στη δίνη σκληρής κριτικής βρίσκεται η Ανγκελα Μέρκελ τόσο για τους χειρισμούς της στους εμβολιασμούς όσο και στην επαναφορά νέων περιορισμών μετά από τη δεκαήμερη σχετική χαλάρωρη. Τα κρατίδια αντιδρούν στο νέο κλείσιμο που προτάσσουν οι ειδικοί.

Η Γερμανία εχθές μέτρησε 9.290 λοιμώξεις έχοντας εμβολιάσει το 8,2 των πολιτών.

Ενώ ο πόλεμος Ευρωπαϊκής Ένωσης – AstraZeneca μαίνεται, ο Μπόρις Τζόνσον έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης του βρετανικού σκευάσματος.

Η χώρα μετρά λιγότερα από 6000 νέα κρούσματα την ημέρα ενώ έχει ήδη χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου στο 36,6% του πληθυσμού.

Η Κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τα μέτρα και σχεδιάζει να τα αποσύρει όλα μέχρι το καλοκαίρι εφόσον συνεχιστεί η μείωση των μολύνσεων.

Την ίδια ώρα καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων στα Βαλκάνια. Στη Βόρεια Μακεδονία πλησίασαν τα 1.300, στη Σερβία τις 5.500 και στη Βουλγαρία σχεδόν 4.500 κρούσματα σε μια ημέρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/03/2021

Κόσμος