Πολιτική

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Συγγνώμη» για την ψήφο του μετά τον σάλο που προκλήθηκε ζήτησε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ

17.03.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Εξηγήσεις έδωσε σήμερα, μέσα από το MEGA, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφασή του να υπερψηφίσει διάταξη που θεωρείται ότι στρέφεται κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις μέσα και έξω από το κόμμα του, ο ευρωβουλευτής επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του να υπερψηφίσει ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο που μπορεί να ερμηνευτεί ως αντίθετο στις αμβλώσεις.

«Ζητώ συγνώμη από τους ακροατές και τον κόσμο. Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση. Κι εγώ θα αντιδρούσα έτσι αν ήταν αυτό αλήθεια. Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα Tweet».

Το ψήφισμα έλεγε ότι η ζωή ενός παιδιού πρέπει να προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψής του. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν αναιρεί τη θέση του υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

«Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Θεωρώ ότι είναι αλληλοσυμπληρώμενα, όχι αντικρουόμενα».

Η ΝΔ, αφού του ζήτησε εξηγήσεις, τον «άδειασε» τονίζοντας ότι η ψήφος του δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του.

Εθνική στρατηγική για την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Προφανώς διόλου τυχαία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα τη σύσταση επιτροπής με πρόεδρο τον καθηγητή Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο για τη σύνταξη εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

«Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα πρέπει να βρουν ισότιμη θέση στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας. Είναι ατομικό τους δικαίωμα αλλά είναι και υποχρέωση της πολιτείας και νομίζω ότι είναι και μία ώριμη τομή προς όφελος του εθνικού συνόλου» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στόχος είναι η επιτροπή να καταθέσει τα πορίσματά της στον πρωθυπουργό με ένα προκαταρκτικό σχέδιο δράσης πριν το καλοκαίρι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/03/2021