Ελλάδα

Στα μαλακά οι αστυνομικοί των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης

17.03.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης τώρα. Αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις αναμένεται να βρεθούν οι αστυνομικοί που ακούγονται σε βίντεο να κραυγάζουν "θα τους σκοτώσουμε", καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος" έχουν ήδη εντοπιστεί. Την ίδια ώρα το φως βλέπουν οι μαρτυρίες που επικαλέστηκε ως άλλοθι ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

-Κέντρο, στη πλατεία κάποια άτομα έχουν πάρει συνάδελφο.
-Πάμε ρε μ…ς!
-Θέλουν να τον σκοτώσουνε!
-Πάμε να τους γ…!
-Τελειώσανε, πάμε!
-Θα τους σκοτώσουμε.

Η εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ αλλά κι η εξέταση του οπτικού υλικού από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα πως η συγκεκριμένη προτροπή των αστυνομικών φαίνεται να συνιστά πειθαρχικό αδίκημα και όχι ποινικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εντοπισθεί οι εν λόγω ένστολοι, στο πλαίσιο της έρευνας, και αφού υπάρξει ο νομικός προσδιορισμός του αδικήματος, θα αποφασιστούν και οι κυρώσεις.

Με τις αστυνομικές αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων προσώπων που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του 28χρόνου, λεπτομέρειες από τους ισχυρισμούς των ήδη κατηγορούμενων έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Ο 30χρόνος Ελληνοϊρακινός προκειμένου να αποδείξει ότι δεν βρισκόταν στο σημείο του ξυλοδαρμού του αστυνομικού, επικαλέστηκε τρεις μάρτυρες, χωρίς όμως να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα.

«Στις 9 Μαρτίου 2021 τον παρέλαβα στο σχόλασμα του από την αποθήκη στον Ασπρόπυργο γύρω στις 18.00 και κατέβηκε στην Ελευσίνα στις 18.20.Εκεί όπως υποστήριξαν στην ανακρίτρια ένας συνάδελφος του και η γυναίκα του συναντήθηκε μαζί τους.»

«Ήρθε στις 18:30 με 19:00 παρά. Ήταν και η γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα.»

«Στις 19.15 ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι όλοι μαζί εκτός από τον τρίτο φίλο του που είχε ήδη φύγει. Καθίσαμε λίγο έξω από το σπίτι, τους κέρασα πορτοκαλάδα, μετά πήγα στην κουζίνα και στις 19.30 με 20.00 παρά έφυγε ο κατηγορούμενος.»

Οι μαρτυρίες ωστόσο δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκιση του 30χρόνου το περασμένο Σάββατο. Την ίδια τύχη είχε και ο 22χρόνος ο οποίος έχασε το πορτοφόλι του στο σημείο της επίθεσης.

Συνολικά για την επίθεση σε βάρος του 28χρόνου, έχουν προφυλακιστεί τρεις κατηγορούμενοι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/03/2021