Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα με… κορωνοϊό – Το πέταγμα του χαρταετού & οι περιορισμοί

15.03.2021 | 21:03 Eνσωμάτωση

Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαρταετό δε γίνεται, έτσι το έθιμο τηρήθηκε και φέτος, έστω με τους περιορισμούς της καραντίνας.

Από την μία πλευρά εικόνες ξεγνοιασιάς και ελευθερίας τηρώντας το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας χωρίς μάσκες και αποστάσεις, από την άλλη πρωτόγνωρες καταστάσεις που έφερε η πανδημία.

Οι πολίτες φέτος πέταξαν τον χαρταετό δίπλα στο σπίτι τους.

Κούλουμα κοντά στο σπίτι

Η λαίλαπα της πανδημίας έφερε εικόνες στον λόφο του Φιλοπάππου που δεν θυμίζουν σε τίποτα τον παλιό καιρό.

Παρόμοιες εικόνες και στο πάρκο Τρίτση. Μικροί και μεγάλοι ευνοημένοι από τον καλό καιρό έκαναν μια βόλτα ενώ κάποιοι αποκάλυψαν και τα μικρά μυστικά για να πάει ο χαρταετός ψηλά.

Ασυνήθιστη εικόνα και για την παραλία της Βάρκιζας. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν ως εκεί για να σηκώσουν τον χαρταετό.

Θεσσαλονίκη & Κρήτη

Στην ύπαιθρο βγήκαν από νωρίς το πρωί και οι Θεσσαλονικείς για να προλάβουν να κάνουν Κούλουμα θέλοντας να αποφύγουν τόσο τον συνωστισμό όσο και να προλάβουν τον κάλο καιρό.

Διπλά στη θάλασσα αρκετοί Κρητικοί βγήκαν να τηρήσουν το έθιμο. Μικροί και μεγάλοι το είδαν ως μια ευκαιρία για παιχνίδι.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21.00 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/03/2021