Αθλητικά

Εκλογές ΕΠΟ: Το «παρασκήνιο» θέλει να καπελώσει και τον Ζαγοράκη

15.03.2021 | 20:38 Eνσωμάτωση

Η ευκαιρία το ελληνικό ποδόσφαιρο να αλλάξει σελίδα φαίνεται ότι ποδηγετείται. Η κάθαρση για την οποία έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τις FIFA και UEFA και με πρόσωπο κοινής αποδοχής τον Θοδωρή Ζαγοράκη, φαίνεται ότι σκοντάφτει στις δυνάμεις του παρασκηνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στις εκλογές της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένες για τέλος του μήνα, φέρεται να έχει ήδη διασφαλιστεί η εκλογή μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα ελέγχονται μόνο από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Οι οποίες ουσιαστικά θα ελέγχουν με αυτόν τον τρόπο τα πάντα!

Οπως ήδη διαφημίζουν, παρά την ολιστική μελέτη και τη δηλωθείσα από τον πρωθυπουργό βούληση της κυβέρνησης να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα συνεχίσουν να ελέγχουν μονοπωλιακά την Ομοσπονδία.
Οι δυο τους, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, εμφανίζονται να έχουν συμφωνήσει ότι θα αναδείξουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η ΑΕΚ εμφανίζεται ότι θα έχει 7 μέλη συμβουλίου προσκείμενα σε εκείνη και ο ΠΑΟΚ άλλα πέντε, επομένως και την πλειοψηφία στην εκτελεστική επιτροπή, που παίρνει τις αποφάσεις.

Μάλιστα, την ίδια αναλογία εκπροσώπησης φέρονται να έχουν συμφωνήσει και για όλες τις επιτροπές και καίριες θέσεις της ΕΠΟ! Ακριβώς την ίδια αναλογία δυνάμεων που έχει και σήμερα η Ομοσπονδία. Η τοξική ΕΠΟ.

Τι ελέγχει η Ομοσπονδία; Τους διαιτητές που θα κληθούν αύριο να καθορίσουν τις εξελίξεις με τις αποφάσεις τους. Οι πειθαρχικές επιτροπές καθορίζουν τις τιμωρίες όλων όσων συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο. Αποφάσεις που ρυθμίζουν κάθε πτυχή του οργανωμένου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Οι μεθοδεύσεις, προκαλούν εύλογα ερωτήματα και καθιστούν άνευ ουσίας την νέα προσπάθεια για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, εάν δεν αλλάξουν άμεσα οι συσχετισμοί.

* Με διακοσμητικό ρόλο ο Θοδωρής Ζαγοράκης
* Αδυναμία λήψης αποφάσεων
* ΕΠΟ υπό τον έλεγχο δυο μόνο ομάδων
* Ομολογία αδυναμίας της πολιτείας για αλλαγή σελίδας

Καθιστούν την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Ζαγοράκη για πρόεδρο της ΕΠΟ, καθαρά διακοσμητικού χαρακτήρα. Καθώς ακόμη κι αναλάβει την προεδρία, δεν θα είναι σε θέση να λάβει καμία κρίσιμη απόφαση ή πρωτοβουλία. Αφού το συμβούλιο θα ελέγχεται αποκλειστικά από δύο ομάδες.

Θα αποδεχθεί δηλαδή το κράτος ότι δεν μπορεί να επιβάλει μια ισορροπημένη διοίκηση, με καθαρά άφθαρτα μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου όλες οι δυνάμεις των Big-4 θα εκπροσωπούνται ισομερώς και ισότιμα, ώστε πράγματι να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο;

* Θα δεχθεί μία “άνευρη” θέση ο Θοδωρής Ζαγοράκης;
* Θα δεχθεί να γίνει “μαριονέτα”
* Πώς μένουν εκτός της διοίκησης μέλη της “χρυσής” ομάδας του 2004;>>

Θα αποδεχθεί να γίνει «μαριονέτα» ο Ζαγοράκης, που αποτελεί κυβερνητική επιλογή, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό ποδόσφαιρο;

Πώς είναι δυνατόν να δίνεται ισχύς σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν το σπορ και να μένουν έξω από τη διοίκηση της ΕΠΟ προσωπικότητες της Εθνικής του 2004, όπως οι Νικοπολίδης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Παπαδόπουλος, Χαριστέας και άλλοι.

Η ώρα μηδέν του ελληνικού ποδοσφαίρου έφτασε. Και πλέον, όλοι, Κυβέρνηση, ομάδες, παράγοντες- πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις και να αφήσουν στο παρελθόν τον σκοταδισμό και τις σκιές του παραποδοσφαίρου.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 15/03/2021