Πολιτική

Νοτοπούλου: Εμπόλεμη ζώνη Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πλεύρης: Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε τίποτα για τον τραυματία ειδικό φρουρό

14.03.2021 | 10:45 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας, την αστυνομική βία και τις διαδηλώσεις είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί, ενισχύουμε το σύστημα υγείας, έχουμε 1400 ΜΕΘ, κάνουμε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και από την άλλη υπάρχουν υποχρεωτικά περιοριστικά μέτρα. Είναι λογική η κόπωση του κόσμου» σημείωσε ο κ. Πλεύρης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλό είναι κάποια κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να μην καλεί τον κόσμο σε 31 διαδηλώσεις όπως κάλεσε χθες και συμμετείχε η νεολαία του. Σε λίγο θα καλεί τον κόσμο να βγει και στο καρναβάλι. Δεν θεωρώ παράλογο να συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ στο καρναβάλι της Ξάνθης. Θεωρώ πιο λογικό να συμμετέχεις σε ένα καρναβάλι παρά να υποστηρίζεις ένα 11 φορές δολοφόνο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τρομακτική την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ειδικού φρουρού στη Νέα Σμύρνη. «Σοκαριστική η εικόνα αυτή. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε να πει τίποτα για αυτό» είπε, λέγοντας ότι η αστυνομική βία στην Ελλάδα είναι στα ίδια επίπεδα με όλη την Ευρώπη

«Αν μπουν κάμερες στους αστυνομικούς, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει, θα βλέπουμε πώς προκαλούνται τα περιστατικά. Και όχι μισά βίντεο» συμπλήρωσε.

«Εμπόλεμη ζώνη, στρατός κατοχής και αποτυχημένο lockdown»
Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν αντιλαμβάνονται την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου. Ο πολίτης φοβάται να βγει στην πλατεία μην το δείρουν. Φοβάται να κυκλοφορήσει μην το γράψουν» σημείωσε.

Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τον κ. Πλεύρη είπε ότι «κάνατε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εμπόλεμη ζώνη, σχεδόν να βλέπουμε στρατό κατοχής». Όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί με το «στρατός κατοχής» απάντησε ότι…. η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη.

Ακόμα, έκανε λόγο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστή την κρίση, ενώ χαρακτήρισε τolockdown ως το πιο αποτυχημένο στην Ευρώπη.

KKE
«Η ΝΔ υλοποιεί την πολιτική που είχε εξαγγείλει. Πρέπει να υπηρετηθεί η οικονομία της αγοράς, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε βάρος της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, των δημοκρατικών λαϊκών δικαιωμάτων του λαού» δήλωσε ο Μανώλης Συντυχάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πολιτική που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο. Το απέδειξε πέντε χρόνια στην εξουσία. Ο ένας χτίζει εκεί που νομοθετούσε ο προηγούμενος» πρόσθεσε.

Στη Νέα Σμύρνη, υπογράμμισε, εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση στην αστυνομική βία. Δεν μπορεί αυτός ο λαός να σέρνει μια ζωή αλυσίδες στα πόδια.

«Ούτε προβοκάτορες ούτε στημένοι ήταν όσοι διαδήλωσαν στη Νέα Σμύρνη» συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 14/03/2021