Καιρός

Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα

14.03.2021 | 07:05

Kατά διαστήματα άστατος καιρός στη νότια Ελλάδα σήμερα, καθώς μια διαταραχή θα περάσει νότια της Κρήτης και θα φέρει βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Κρήτη, στα νότια τμήματα των Κυκλάδων , στα Δωδεκάνησα και αργά το βράδυ και στο ανατολικό Αιγαίο, περίπου μέχρι το ύψος της Σάμου.

Από τη Σάμο και βορειότερα , θα επικρατεί συννεφιά, ίσως βρέξει λίγο τοπικά στη Μυτιλήνη , αλλά ο καιρός θα ανοίξει αργά το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα, στα δυτικά και νότια ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος και μάλιστα στη δυτική Ελλάδα περιμένουμε και κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας.

Στα βορειότερα τμήματα της χώρας, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, βέβαια υπάρχει η πιθανότητα οι λίγες νεφώσεις τοπικά να πυκνώσουν και να δώσουν σε κάποιες περιοχές ένα ψιλόβροχο και τίποτα
παραπάνω.

Τέλος στη Θεσσαλία και στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό ο καιρός θα
είναι καλός, με αραιές νεφώσεις, και τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά του νομού.

Άρα στα νότια αναμένονται βροχές, και στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις, με διάσπαρτες τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά , θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 17-18 βαθμούς, 21 στα ανατολικά ηπειρωτικά και πάλι υψηλές τιμές, και στο Αιγαίο λόγων και των βροχών ιδίως στα νότια, οι μέγιστες θα είναι χαμηλότερες, με 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 και στα ανατολικά και νότια μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά. Και αργά το απόγευμα θα αρχίσουν οι νεφώσεις σταδιακά από τα δυτικά να διαλύονται.

Η θερμοκρασία από 11-19 , με νοτιοδυτικό άνεμο 3-4 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο και προς το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα να δώσουν ένα ψιλόβροχο στα βορειοδυτικά του νομού, όχι μέσα στην πόλη.

Η θερμοκρασία από 8-16, με νοτιά στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 14/03/2021

Καιρός