Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Τα ντοκουμέντα των επεισοδίων και ο ρόλος του διαδικτύου στον εντοπισμό των δραστών

13.03.2021 | 06:43

Συνελήφθη πέντε άτομα που έπαιζαν φρουτάκια στο κέντρο της Αθήνας.

Τα συνολικά πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν στις 8.300 ευρώ.

Γλέντι σε… μπουζούκια εντόπισε η Αστυνομία
Έλεγχος πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα. Το μαγαζί λειτουργούσε, βρίσκεται στη Λιοσίων, είχε κανονικά ζωντανή μουσική και 25 θαμώνες

Πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για την παραβίαση των μέτρων για τον Covid-19.

«Χθες βεβαιώθηκαν 1350 παραβάσεις. Άλλα 1300 άτομα μισούν την Αστυνομία σήμερα ή έχουν άσχημα συναισθήματα για την αστυνομία. Λίγοι αντιλαμβάνονται ότι έχουν κάνει λάθος και θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο» σχολίασε ο πρόεδρος Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, υπογραμμίζοντας ότι από αρχές Νοεμβρίου έχουν επιβληθεί 150.0οο πρόστιμα.

Μάλιστα, ο κ. Καλλιακμάνης, υποστήριξε ότι όταν οι αστυνομικοί κάνουν ελέγχους ο κόσμος τους λέει «πηγαίνετε να γράψετε αυτούς που διαδηλώνουν μαζί 5-6 χιλιάδες μαζί».

«Όταν γίνονται προσαγωγές ή συλλήψεις για τέτοιες περιπτώσεις, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια. Ελπίζω μέχρι να έρθουν στην Δικαιοσύνη να έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία» σημείωσε ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης.

«Τον σκοτώσαμε, πάμε να φύγουμε»
Το MEGA αποκάλυψε ότι στη διάρκεια των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης ένας εκ των δραστών είχε αφήσει ανοιχτό το κινητό του και η αστυνομία παρακολουθούσε τη συνομιλία του.

Σύμφωνα τώρα με νέες πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη του εφημερίδων «Βήματος» Βασίλη Λαμπρόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να έχει στα χέρια της ηχητικό ντοκουμέντο 20 περίπου λεπτών με την επίθεση των κουκουλοφόρων στον 28χρονο αστυνομικό της ομάδας «ΔΡΑΣΗ».

Ηχητικά ντοκουμέντα
Πρόκειται για συνομιλίες που περιλαμβάνουν φωνές και ύβρεις όπως: «πάρτε του τον οπλισμό», «χτυπήστε τον», «εντάξει τον σκοτώσαμε, πάμε να φύγουμε».

Τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα έρχονται από το κινητό του 23χρονου αντιεξουσιαστή που έχει ήδη συλληφθεί για επίθεση και ο οποίος ήταν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ γιατί είχε συλληφθεί σε παλαιότερες επιθέσεις.

Η ελληνική αστυνομία γνώριζε ότι μέλη της αρχικής ομάδας που ανήκει ο 23χρονος θα έδινε παρών στη Νέα Σμύρνη γι’ αυτό και παρακολουθούσε το τηλέφωνό του.

Από αυτά τα στοιχεία και τις συνομιλίες επιχειρεί η αστυνομία να τεκμηριώσει τις κατηγορίες για την ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του 28χρονου αστυνομικού.

Η φράση «πάρτε του τον οπλισμό» συμπίπτει με αυτό που έχει καταθέσει ήδη αστυνομικός, ότι δηλαδή είχε γίνει επιχείρηση με τον μεγάλο φόβο του 28χρονου ειδικού φρουρού να είναι μην του αποσπάσουν το όπλο.

Παράλληλα, γίνεται μεγάλη έρευνα για να τεκμηριωθεί ποιος ήταν αυτός που τράβηξε το τελευταίο βίντεο πάνω από τον αιμόφυρτο αστυνομικό και το ανήρτησε στη συνέχεια στο διαδίκτυο.

Επιφύλαξη για το ποιος είναι ο 30χρονος που κρατείται και αν είναι αυτός που πέταξε τον αστυνομικό από τη μηχανή στη Νέα Σμύρνη κρατά ο Γιάννης Μαρακάκης, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχει ακόμα απόλυτη ταύτιση.

«Αυτοί οι άνθρωποι πήγαν εκεί για να σκοτώσουν αστυνπμικό» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης. Παράλληλα, σημειώσε ότι πρέπει να διερευνηθεί πως συνδέεται η οπαδική βία με τους μπαχαλάκηδες.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 13/03/2021

Ελλάδα