Υγεία

Εξατομικευμένη προσέγγιση στη θεραπεία της οσφυαλγίας

13.03.2021 | 10:11

Για το θέμα της οσφυαλγίας μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο ορθοπεδικός και διευθυντής της Κλινικής Παραμορφώσεων Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan Hospital, Παναγιώτης Ζουμπούλης.

«Είναι τόσο συχνό πρόβλημα που 8 στους 10 από εμάς θα πονέσουμε κάποια στιγμή στη μέση, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν φταίει πάντα η σπονδυλική στήλη. Μπορεί άλλα προβλήματα υγείας να είναι αυτά τα οποία εκδηλώνουν τον πόνο. Προβλήματα από το ουροποιητικό, από το πεπτικό σύστημα, όπως πχ αν έχουμε έλκος στο στομάχι», είπε ο κ. Ζουμπούλης.

«Είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα και η δική μας δουλειά ως ειδικοί είναι ακριβώς να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτό. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να επηρεάσει πάρα πολύ την ψυχολογία του ασθενούς, μπορεί να επηρεαστεί η εκδήλωση του προβλήματος από την ψυχική μας κατάσταση. Άρα εμείς θα πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση του ασθενούς, να βρούμε ποιο είναι το λειτουργικό του πρόβλημα, να αναπτύξουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του, ώστε τελικά να του προτείνουμε και την κατάλληλη λύση», εξήγησε ο ίδιος.

Μιλώντας για το πώς αντιμετωπίζεται η οσφυαλγία, ο κ. Ζουμπούλης τόνισε ότι «Είναι τόσο σύνθετο. Πλέον βοηθά πάρα πολύ και η εξέλιξη της ιατρικής. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, που έχουν να κάνουν είτε με την πολύ εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία, επανεκπαίδευση στο τι ακριβώς θέλουμε να μάθουμε και να κινητοποιήσουμε νέες μυϊκές ομάδες, πολύ στοχευμένες μικροεπεμβατικές θεραπείες πόνου, ακριβώς για να γυρίσουμε γρήγορα στην καθημερινότητά μας, και τέλος, όπου υπάρχει ανάγκη, με μικρότερες χειρουργικές τεχνικές που έχουν να κάνουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τη ρομποτική χειρουργική, μέχρι και πάρα πολύ εκτεταμένες διορθώσεις της σπονδυλικής στήλης και οι οποίες γίνονται με μεγάλη ασφάλεια πλέον».

 

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 13/03/2021

Υγεία