Ελλάδα

MEGA STORIES: Το κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στον Έβρο & οι αντιδράσεις

10.03.2021 | 01:55 Eνσωμάτωση

Το κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στον Έβρο λειτουργεί από το 2013 και είναι χωρητικότητας 330 ατόμων.

Το σχέδιο επέκτασής του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

«Όλοι είμαστε κατά σε αυτό το πράγμα», λέει ο Σάκης Καμηλάρης, ψαράς, σημειώνοντας ότι «όλος ο κόσμος» είναι αντίθετος στην επέκταση.

«Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα» λέει από τη μεριά της η Ελένη Μπαχαρίδου, πρόεδρος εθελοντικής ομάδας Νέας Βύσσας, ενώ και η Χρύσα Γκεργκίδου, αγρότισσα, σημειώνει ότι «δεν είναι σωστό».

Από τη μεριά του, ο Νότης Μηταράκης, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, τόνισε ότι ο Έβρος είναι απολύτως προστατευμένος με τα νέα δεδομένα στη φύλαξή του που αφορούν αφενός τον φράχτη και αφετέρου την πρόσληψη συνοριοφυλάκων.

«Η πραγματικότητα είναι ότι υπό τις φυσιολογικές συνθήκες και τα νέα δεδομένα της φύλαξης του Έβρου, θεωρούμε ότι ο Έβρος είναι απόλυτα προστατευμένος».

«Θεωρήσαμε ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει ένα ασφαλές σημείο συγκέντρωσης των όσων λίγων ροών μπαίνουν στη χώρα», είπε ο υπουργός για την επέκταση του κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

«Η περσινή κρίση των συνόρων ήταν ένα καμπανάκι για όλους και γι’ αυτό επεκτάθηκε ο φράχτης και προσλήφθηκε κόσμος», τόνισε ο κ. Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορα της χώρας.

«Δε θεωρώ ότι θα επαναληφθεί πάλι μια περίοδος αυξημένων ροών όπως βιώσαμε την προηγούμενη τετραετία», κατέληξε ο υπουργός.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 10/03/2021