Πολιτική

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Ν. Παππά

09.03.2021 | 13:01 Eνσωμάτωση

Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παπά κατέθεσε πριν από λίγη ώρα η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι η δωροληψία και η παράβαση καθήκοντος.

Κατατέθηκε το μεσημέρι η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Νίκου Παππά, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με όσα του προσάπτει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών το 2016 με στόχο η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει το δικό της «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Η ενδελεχής εξέταση των στοιχείων που περιλαμβάνει η ογκώδης δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και η νομική αποτίμησή τους ολοκληρώθηκαν, με την κυβέρνηση να λαμβάνει τελικά αυτή την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται η πλειοψηφία να καταθέσει σχετική πρόταση που θα υπογράφεται από 30 τουλάχιστον βουλευτές, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία με απόλυτη πλειοψηφία (151 βουλευτών) θα αποφανθεί αν συντρέχουν οι λόγοι συγκρότησης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον κ. Παππά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/03/2021