Ελλάδα

H επόμενη μέρα της ακραίας καταστολής και ο πίνακας που κοσμεί τη Νέα Σμύρνη

09.03.2021 | 07:00 Eνσωμάτωση

Θέση για τα αστυνομικά έκτροπα και την υπέρμετρη βία που έλαβαν χώρα προχθές στη Νέα Σμύρνη παίρνει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Ειδικότερα, η ΠΟΑΣΥ σημειώνει ότι «καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν στρέφεται διότι μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε και ως αστυνομία αλλά και ως κοινωνία».

Προσθέτει δε «είναι ανεπίτρεπτη κάθε έκπτωση σε αστυνομικές αρχές, αξίες και κώδικες δεοντολογίας, κάθε υποβάθμιση της εκπαίδευσης και κάθε πρόσληψη αστυνομικών εκτός πανελληνίων εξετάσεων».

Μήνυση από τον ΔΣΑ
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για όσα διαδραματίστηκαν στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο γενικός γραμματέας του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει «οι Αστυνομικές Αρχές δεσμεύονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από το Κώδικα Δεοντολογίας Αστυνομικού και τον Ποινικό Κώδικα. Κάθε πράξη τελούμενη από αστυνομικό όργανο πρέπει να οριοθετείτε μέσα στο πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος.

Δυστυχώς, οι σκηνές, των οποίων γίναμε όλοι μάρτυρες, προκαλούν αποτροπιασμό και αποτελούν πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία».

Η ξεχωριστή ζωγραφιά

Από χθες, ένας πίνακας ζωγραφικής τοποθετήθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στο σημείο που έγιναν τα αστυνομικά έκτροπα.

Στον πίνακα, απεικονίζεται ένας αστυνομικός που σφικτά έναν άλλο άνθρωπο, θυμίζοντας τον ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία, ο οποίος φώναζε ότι πονάει καθώς τον χτυπούσαν με τα μεταλικά γκλοπ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 09/03/2021