Πολιτική

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

09.03.2021 | 13:18

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης συνεχίζουν να προκαλούν έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει την Παρασκευή στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε με φόντο τον ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη βάζει ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπεραμύνθηκε της πράξης του να στοχοποίησει τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε δημοσιοποιώντας το όνομά του.

Απέφυγε μάλιστα να απαντήσει στο αν η πράξη του συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Αποστάσεις από την πράξη του κ. Κυρανάκη να δημοσιοποιήσει το όνομα του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητριου.

Για κρεσέντο αστυνομικής βίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ενώ το Κίνημα αλλαγής μίλησε για μια κυβέρνηση που διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της.

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της νδ Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει νομικά τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του νεαρού.

Το πεδίο της αντιπαράθεσης αναμένεται να μεταφερθεί στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/03/2021

Πολιτική