Ελλάδα

Ένταση και επεισόδια χθες βράδυ έξω από το ΑΠΘ

09.03.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Στη Θεσσαλονίκη, ένταση επικράτησε χθες το βράδυ έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ύστερα από περίπου 3 ώρες αποχώρησαν αρχικά οι κλούβες των ΜΑΤ, ενώ λίγο αργότερα έφυγαν και οι διμοιρίες που είχαν εγκατασταθεί στο ύψος της Πρυτανείας και της αίθουσας τελετών. Κατά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με ομάδα ατόμων που προσπάθησε να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο.

Αφορμή για την κινητοποίηση των αστυνομικών φαίνεται να στάθηκαν οι αναρτήσεις στα social media που καλούσαν φοιτητές και αλληλέγγυους να σπεύσουν για ενίσχυση στην κατάληψη της πρυτανείας.

Κάποια στιγμή, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των ΜΑΤ στην πρυτανεία. Ομάδες καθηγητών και φοιτητών μαζί με δικηγόρους και απλούς πολίτες προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το χώρο των πανεπιστημίων ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

Tην παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατήγγειλαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Κλούβες των ΜΑΤ έχουν κόψει την πορεία των φοιτητών. Σύνθημά τους «έξω τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/03/2021