Καιρός

Βροχές μικρής έντασης συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

08.03.2021 | 14:20

Με λίγες βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες, όχι όμως έντονες και με ήπιες θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην Μακεδονία, κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα και στα ανατολικά ηπειρωτικά, μέχρι το μεσημέρι με απόγευμα και μετά θα σταματήσουν.

Στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, κυρίως σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και στην ανατολική Κρήτη, θα βρέξει λίγο μέχρι το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι βροχές ωστόσο αναμένεται να είναι διάσπαρτες και μικρής έντασης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17-20°C στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, 14-16°C στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Και στο Αιγαίο περιμένουμε ήπιες μέγιστες τιμές, 16-18 βαθμούς κατά μέσο όρο και μέχρι 20 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι σε ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο3-5 και στα νότια 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική θα βρέξει τοπικά το πρωί στα δυτικά και βόρεια, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα και θα είναι ακόμα μεγαλύτερα το απόγευμα, οπότε και οι νεφώσεις θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία από 9-17°C με βορειοανατολικό άνεμο 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένη συννεφιά και βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 7-13°C και οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Την Τετάρτη, όπου ο καιρός θα γίνει λίγο πιο βροχερός, όχι όμως σε όλη τη χώρα. Καθώς βροχές προβλέπονται στα δυτικά και βόρεια, με χιόνια το βράδυ στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα.

Στο Ιόνιο και στη δυτική Ελλάδα πιθανόν να σημειωθούν και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε αρκετό ήλιο και στο Αιγαίο λίγες βροχές στα ανατολικά και νότια και το βράδυ και στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι ανατολικοί θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3-5 και τοπικά 6, στο Καστελόριζο και 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα.

Κλείνοντας, την Πέμπτη οι βροχές θα επηρεάσουν περισσότερο τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι βοριάδες ενισχυμένοι με ένταση 5-7, θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Έτσι και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ως προς τις μέγιστες και θα πλησιάσει τους 13-15°C στα ηπειρωτικά και 16 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 08/03/2021

Καιρός