Ελλάδα

«Ελλάδα 2021»: Η Επιτροπή προσέφερε 18 ΜΕΘ στο σύστημα Υγείας

08.03.2021 | 08:24 Eνσωμάτωση

Πιστά προσηλωμένη στο πνεύμα του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 που επετεύχθη μέσα από τις ευεργεσίες και τον εθελοντισμό, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προχώρησε σε μια άκρως σημαντική κίνηση.

Έτσι, δώρισε 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Κάθε συνδρομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πολύτιμη, αυτή που υποδεχόμαστε σήμερα είναι και ξεχωριστή γιατί προέρχεται από την Επιτροπή Ελλάδα 2021, σηματοδοτώντας ότι ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση δεν περιορίζεται μόνο σε έναν γόνιμο αναστοχασμό του παρελθόντος αλλά γίνεται δράση του παρόντος και παρακαταθήκη για το μέλλον» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Την δράση της επιτροπής και την σημασία της τόνισαν επίσης ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας και η Δοιικήτρια του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν από την Μακεδονία.

Οι πόροι της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» προέρχονται αποκλειστικά από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις νομισμάτων του Νομισματικού της Προγράμματος, καθώς και προϊόντων που φέρουν το σήμα της και η Επιτροπή τιμά τη σπουδαία αυτή επέτειο, προσαρμόζοντας τις δράσεις της στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η μεγάλη μάχη εναντίον της πανδημίας.

Η δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι η δεύτερη πρωτοβουλία της Επιτροπής 2021 μετά την οικονομική υποστήριξη έρευνας ομάδας ιατρών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» για την δημιουργία καινοτόμου φαρμάκου για τον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/03/2021