Ελλάδα

«Ασφυξία» στις εντατικές – Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής

08.03.2021 | 13:21

Απελπιστική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής που πλέον θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Τα κρεβάτια στις εντατικές είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ όπως όλα δείχνουν έχει κλειδώσει και η παράταση του Lockdown, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι μέχρι στιγμής απογοητευτικά.

Η χθεσινή εφημερία στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν εφιαλτική. 276 νέες εισαγωγές ασθενών, μέσα σε ένα 24ωρο. Αργά τη νύχτα, για όλο το λεκανοπέδιο υπήρχαν μόλις 5 κενά κρεβάτια στις κλινικές κορωνοϊού και άλλα 15 στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το σχέδιο για μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό προς το νοσοκομείο της Χαλκίδας σταμάτησε λίγο μετά την έναρξή του, ενώ ατελέσφορος έμεινε και ο σχεδιασμός για τη μεταφορά ασθενών από το νοσοκομείο της Χαλκίδας προς το Ντυνάν.

Μέσα σε μία εβδομάδα ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει αυξηθεί κατά 20% και κατά 50% ο αριθμός των θανάτων. Οι ειδικοί περιμένουν πως αυτή την εβδομάδα, η πίεση στο σύστημα υγείας θα κορυφωθεί.

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με πρώτα απ’ όλα το λιανικό εμπόριο, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, όμως, καθώς και η κατάσταση στα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο που κάνει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους να συνιστούν υπομονή.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από τις 22 Μαρτίου και μετά εξετάζουν στην κυβέρνηση. Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα

Σε πρώτη φάση ίσως ανοίξει λιανεμπόριο και Τρίτη λυκείου

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/03/2021

Ελλάδα