Ελλάδα

Απορρίφθηκε το αίτημα του Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του

08.03.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Το δικαστήριο Λαμίας αποφάσισε αρνητικά ως προς την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση.

Ομόφωνα απορρίφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, η αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού αλλά ακύρωσης της απόφασης της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου την οποία θεωρεί παράνομη.

Η εισαγγελέας έχει προτείνει από την περασμένη Παρασκευή να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχτεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής» ανέφερε μετά την απόφαση η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/03/2021