Πολιτική

Ακραία βία αστυνομικών σε πολίτες της Νέας Σμύρνης: Κακλαμάνης – Αχτσιόγλου στο MEGA

08.03.2021 | 09:56 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν  ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου για τα περιστατικά ακραίας βίας από αστυνομικούς που σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, η έρευνα είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα γνωρίζουμε πώς άρχισαν τα επεισόδια και πώς εξελίχθηκαν.

Ο ίδιος καταδικάζει τα γεγονότα, ωστόσο υποστήριξε πως «αυτό το απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της ελληνικής αστυνομίας».

Θεωρεί ότι αυτό που φταίει είναι ότι «δεν πέφτει ο πέλεκυς» κατευθείαν και δεν υπάρχει παραδειγματική ποινή ώστε τέτοια περιστατικά να μην επαναλαμβάνονται.

Από την πλευρά της η κυρία Αχτσιόγλου, υποστήριξε ότι πρόκειται για ακόμα ένα πειστατικό ακραίας και απρόκλητης βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών και πως δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

«Υπάρχει πολιτική ευθύνη», δήλωσε και πρόσθεσε πως καθώς τέτοια περιστατικά έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, «εκπορεύονται από πολιτική οδηγία».

«Φαίνεται μια ενορχηστρωμένη δράση, αν ο πρωθυπουργός δεν την επιδοκιμάζει θα πρέπει να επιρρίψει την ευθύνη στον αρμόδιο υπουργό και να πάρει τις αποστάσεις του», υπογράμμισε η κυρία Αχτσιόγλου, ενώ τόνισε πως τα περιστατικά αυτά συνδέονται και με μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/03/2021