Ελλάδα

Θεόδωρος Μαντάς για Κουφοντίνα: Χρειάζεται λύση βαθύτατα ανθρωποκεντρική σήμερα

05.03.2021 | 09:32 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς για την υπόθεση του κρατουμένου και απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου δημιούργησε σοβαρές διαφορετικές μεταξύ τους τοποθετήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Η θέση του είναι ότι όλοι πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση στην αντιδικία που έχει δημιουργηθεί για να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Η θέση του αυτή ευθυγραμμίζεται πλήρως, όπως είπε, με τη δημόσια ανακοίνωση των δικαστικών και εισαγγελέων. «Η ελληνική δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για την ορθότητα των διατάξεων του νόμου», πρόσθεσε.

«Χρειάζεται να κάνουμε μια υπέρβαση βαθύτατα ανθρωποκεντρική σήμερα», τόνισε.

Υπογράμμισε την ανάγκη η πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο θέμα της μεταχείρισης του συγκεκριμένου κρατουμένου και να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έπειτα κερδίζεται χρόνος ώστε χωρίς τον κίνδυνο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής να λειτουργήσουν τα όργανα της ελληνικής δικαιοσύνης και με πληρότητα να επιλύσουν το ζήτημα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 05/03/2021